Klub mislio da odmara u sobi, on tukao momka na ulici i  završio u policiji

Nevjerovatna dešavanja u Herthi

Klub mislio da odmara u sobi, on tukao momka na ulici i završio u policiji

Midhat Šljivak

Berlinska Hertha suspendovala je golmana Mariusa Gersbecka nakon što je 28-godišnji čuvar mreže pretukao momka na ulici tokom priprema u Austriji. Gersbeck je nesretnog 22-godišnjaka poslao u bolnicu.

Golman berlinske Herthe Marius Gersbeck suspendovan je od strane kluba zbog fizičkog sukoba u kojem se našao tokom klupskih priprema u Austriji.

Gersbeck je bez dozvole napustio hotel u kojem se berlinski klub nalazi. Na ulici je ušao u raspravu s 22-godišnjakom kojeg je potom pretukao.

Nesretni momak prebačen je u bolnicu s povredama, a Hertha je saopštila kako je 28-godišnji čuvar mreže pod suspenzijom sve dok traje istraga austrijske policije.

"Razlog suspenzije su dešavanja oko trening kampa u Austriji. Gersbeck je suspendovan jer je napustio hotel bez dozvole. Klub ne želi davati nikakva dodatna saopštenja dok se istraga ne završi", rekao je tim menadžer Thomas E. Herrich.

Oglasi

Detalja o razlozima obračuna nema. Policija iz Salzburga samo je kratko navela da su se u nedjelju sukobili 28-godišnji Nijemac i 22-godišnji stanovnik grada nakon čega je došlo do fizičkog obračuna.

Marius Gersbeck je nedavno stigao u Herthu nakon što je prethodne četiri sezone nosio dres Karlsruhera.

Radi se o golmanu koji je većinu karijere proveo u timu iz Berlina. Prošao je omladinske selekcije ovog kluba, branio je za drugi tim, a tokom šestogodišnjeg ugovora s prvim timom odigrao je samo jedan meč.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Išao je na posudbe u Chemnitzer i Osnabruck, da bi se ovog ljeta vratio u klub kako bi mu pomogao da se vrati u društvu najboljih njemačkih klubova.

Kako je krenuo na pripremama teško da će se dugo zadržati u redovima Stare dame iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi