Hertha dogovorila transfer, to bi moglo značiti samo jedno za Harisa Tabakovića?

Pravi li transfer bh. reprezentativac?

Hertha dogovorila transfer, to bi moglo značiti samo jedno za Harisa Tabakovića?

Eldar Ganibegović

Hertha je dogovorila jedan transfer za ljetni prijelazni rok, a to bi moglo značiti samo jedno za bh. napadača, Harisa Tabakovića.

Na ljeto 2023. godine Hertha je iz bečke Austrije za pola miliona eura dovela Harisa Tabakovića i to se ispostavilo kao sjajan posao za njih.

Bh. napadač je postigao 22 gola u Cvajti u minuloj sezoni i dodao pet asistencija.

Grk Tzolis iz Fortune imao je samo asistenciju više i zbog toga je prvi na listi strijelaca, a 22 gola je s četiri asistencije imao i HSV-ov Glatzel.

Prije nekoliko mjeseci je Dardai, trener Herthe, govorio i o potencijalnoj prodaji Tabakovića predstojećeg ljeta.

"Ako neko ponudi 30 miliona eura za Harisa onda možemo razgovarati. Mislim da nema namjeru da ide, ali sigurno da novac igra važnu ulogu", rekao je trener Herthe.

Oglasi

Jasno je da bi za Harisa Tabakovića trebalo da dođe dosta ponuda, naročito iz Bundeslige.

Čini se da se već nešto kuha. Hertha je već dogovorila dolazak napadača u ljetnom prijelaznom roku.

Naime, novi napadač Herthe postat će Jan-Luca Schuler, 25-godišnjak i dosadašnji igrač Magdeburga. Doći će kao slobodan igrač.

Ove je sezone na 28 nastupa u Cvajti postigao šest golova i podijelio tri asistencije, što je daleko manji učinak od onog koji je imao Tabaković.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ranije u karijeri je igrao za Schalke II, Koln II, Saarbrucken U19, Elversberg U19, Kaiserslautern U17, te Meckenheim i Niederk kao dijete.

Što se Harisa Tabakovića tiče, dobio je poziv Sergeja Barbareza za utakmice protiv Engleske i Italije u junu i ostaje da vidimo da li će upisati prvijenac za reprezentaciju što bi ga sigurno preporučilo još nekim klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi