Hertha odredila cijenu za Tabakovića - Reprezentativac BiH na ljeto napušta Berlin?

Klub će mnogo zaraditi na potencijalnoj prodaji

Hertha odredila cijenu za Tabakovića - Reprezentativac BiH na ljeto napušta Berlin?

Esmer Oštraković

Jedan od reprezentativaca Bosne i Hercegovine koji je itekako na cijeni i koji bi mogao promijeniti sredinu narednog ljeta je Haris Tabaković.

Klub iz Berlina svjestan je kakvog igrača ima u svojim redovima, ali jasno je da ga žele jako dobro unovčiti ukoliko već ovog ljeta dođe do njegove prodaje.

U razgovoru za Njemački Kicker trener Herthe Dardai jasno je rekao da će dati sve od sebe da zadrži Tabakovića, ali i ostale igrače koji čine okosnicu njegove ekipe.

"Probat ćemo zadržati sve igrače koji su tu. To bi sigruno bio korak naprijed za Herthu nakon haosa koji smo imali na početku sezone.

Posao kluba je da osigura ostanak ekipe na okupu, ali i da dovede tri ili četiri nova igrača. Nakon toga imamo realne šanse da napredujemo.

Oglasi

Tabaković igra sezonu iz snova, te je na 29 odigranih utakmica u 2. Bundesligi postigao 21 gol i sasvim logično mnogi klubovi ga žele dovesti ovog ljeta.

Jasno je i svima u Herthi da će ga jako teško zadržati, posebno ako stigne ponuda iz nekog dobrog kluba iz Bundeslige.

Tabaković je iz Austrije stigao u redove Herthe za samo pola miliona eura, a sada mu je cijena mnogo, mnogo veća.

"Ako neko ponudi 30 miliona eura za Harisa onda možemo razgovarati. Mislim da nema namjeru da ide, ali sigurno da novac igra važnu ulogu", rekao je trener Herthe.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Karijeru je Tabaković počeo u Young Boysu odakle odlazi na posudbu u Will 1900, a zatim pravi transfer u Grasshoppers.

Nakon toga ide u Debrece, pa Diosgyor, a 2022. godine prelazi u ekipu Lusteanua. Nakon toga uslijedio je odlazak u Autriju iz Beča iz koje je prošle godine stigao u Herthu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi