Zvijezda Herthe brutalno napadnuta u jednom od berlinskih barova - Fudbal dugo neće zaigrati

Hitno operisan

Zvijezda Herthe brutalno napadnuta u jednom od berlinskih barova - Fudbal dugo neće zaigrati

Edmir Škorić
Teme:

Njemački drugoligaš Hertha iz Berlina objavio je da je jedan od igrača tog tima napadnut u jednom od berlinskih barova, pa je potom sa povredama lica prevezen u bolnicu na operaciju, zbog čega mu slijedi pauza od fudbala.

Aymen Barkok je zimus posuđen iz FSV Mainza u berlinsku Herthu, gdje je dosad odigrao 13 utakmica. Prošlog petka igrač je cijelu utakmicu 2. Bundeslige protiv Hannovera 96 ​​(1:1) sjedio na klupi, a dan kasnije bio je žrtva incidenta u jednom od berlinskih lokala. Ondje je napadnut.

U službenom saopštenju berlinske Herthe od ponedjeljka, 29. aprila, saznajemo da je u noći sa subote na nedjelju došlo do incidenta u kojem je sudjelovao igrač ovog kluba.

Također se pokazalo da su povrede na licu bile toliko ozbiljne da je igrač morao hitno na operaciju. Uspješno je operisan, ali pitanje je kada će ponovo na teren.

"Želimo ti brz oporavak", objavila je Hertha.

Oglasi

FSV Mainz, iz kojeg je igrač na posudbi u Herthu, također je u svom saopštenju objavio da je policija već pokrenula istragu kako bi utvrdila okolnosti incidenta.

Bild pak javlja da se incident dogodio u diskoteci oko 4.30 ujutro, a reprezentativca Maroka napalo je više počinitelja. Prema njemačkom izvoru, Barkok je navodno zadobio slomljen nos i jagodične kosti.

Ofanzivni veznjak zbog povreda neće igrati do kraja sezone i to će, prema pisanju Bilda, imati veliki utjecaj na njegovu budućnost.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Hertha i FSV Mainz su se dogovorili da ako igrač 12 puta zaigra u prvoj postavi u 2. Bundesligi, bude kupljen u Berlin za 600.000 eura. No, dosad je upisao 11 nastupa, što će ga vjerojatno natjerati na povratak u Mainz.

Barkok u Herthi igra sa dvojicom reprezentativaca BiH, Harisom Tabakovićem i Smailom Prevljakom, koji su mu kao i ostatak tima poželjeli što brži oporavak i povratak na terene.

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi