Harit donio pobjedu Schalkeu nad Mainzom

Bundesliga, 5. kolo

Harit donio pobjedu Schalkeu nad Mainzom

Večeras je duelom Schalkea i Mainza u Gelsenkirchenu otvoreno 5. kolo Bundeslige. Ova utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1.

Schalke je u početnim minutama bio nešto agilniji, da bi potom i Mainz krenuo sa napadima, a upravo su gosti imali prvu bolju šansu i to u 21. minuti preko Malonga čiji je šut otišao malo pored gola.

Ipak, do vodstva je stigao Schalke. Igrala se 36. minuta kada je Harit proigrao Serdara, a ovaj pogodio za 1:0.

Vodstvom domaćih se otišlo na poluvrijeme, da bi u nastavku Mainz krenuo po izjednačenje.

Imali su gosti dobre šanse u 67. minuti preko Szalaija i 71. preko Fernandesa, da bi do poravnanja stigli 15 minuta do kraja regularnog toka meča. Boetius je bio asistent, a strijelac jako lijepog gola sa vrha kaznenog prostora Onisiwo.

Dobru šansu da dovede Schalke do novog vodstva imao je Harit u 86. minuti, ali je njegov pokušaj ipak otišao pored gola.

Harit je, međutim, tri minute kasnije bio precizniji. Odlično je šutirao, savladao golmana Mainza i donio svom Schalkeu pobjedu u samom finišu utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je s nova tri došao do ukupno 10 bodova i trenutno je na drugoj poziciji u Bundesligi - barem dok pratiocu ne odigraju svoje utamice 5. kola.

Mainz je ostao 16. sa samo tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti