U Bayernu se hvataju za glave nakon onoga što je upravo uradio Daniel Levy

Hladan kao led

U Bayernu se hvataju za glave nakon onoga što je upravo uradio Daniel Levy

Edmir Škorić

Bayern već neko vrijeme nastoji dovesti Harryja Kanea iz Tottenhama, ali prvi čovjek londonskog kluba, Daniel Levy, uporno ignoriše Nijemce.

Bayern je u posljednjoj ponudi za 30-godišnjeg Kanea koja je iznosila preko 100 miliona eura naznačio da Spursi imaju do subote u ponoć roka da istu prihvate ili odbiju, pa se činilo kako će se sve najzad riješiti, no onda...

Daniel Levy je namjerno odlučio pustiti da ultimatum prođe. Uz to, otišao je s porodicom na dvosedmični odmor u Miami, javlja njemački Bild uz konstataciju: "Hladan, hladniji, Daniel Levy".

Hladni šef Tottenhama poznat je kao jako tvrd pregovarač i želi da iz svega izvuče maksimum. Svjestan je koliko Bayern želi Kanea i da Nijemci nemaju previše izbora jer se bliži početak sezone, a i dalje nemaju vrhunskog napadača.

Bayernova ponuda od preko 100 miliona eura trebala je da bude posljednja, ali moguće je da se ova saga nastavi.

Oglasi

Napadač je navodno dao do znanja odgovornima da odluku želi najkasnije do početka sezone Premier lige 13. avgusta, ali Levyja očito briga za sve.

Kane je inače jako vezan za ovaj klub jer je tu proveo cijelu karijeru, pa je očekivao da će mu Levy izaći u susret, ali očito od te ljubavi nema ništa.

S obzirom na to da ima ugovor do sljedećeg ljeta, Kane može na kraju sezone kao slobodan preći u redove Bayerna, ali njemačkom prvaku on je odmah neophodan, pa je moguće da će htjeti da nastavi pregovore sa Spursima, s tim da je sada problem što je Levy otišao na odmor u Miami kao da se ništa ne dešava...

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Sjajni napadač Spursa uveliko se povezuje s bavarskim velikanom. Pregovori dva tima uveliko traju, a i Kane je spreman da konačno nešto i osvoji u karijeri gdje je svojim golovima vukao Tottenham ka vrhu.

Ipak, za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pisa čelo po Bayernu , piša ....
1 0
Culer
Hehehe... Kad se ufuraš da si veliki i bitan. Možda mogu po Njemačkoj prosipati silu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije