Zbog Kaneove plate u Bayernu i najbogatiji Nijemci se hvataju za glavu

Nevjerovatna cifra

Zbog Kaneove plate u Bayernu i najbogatiji Nijemci se hvataju za glavu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern krenuo je svim silama po Harryja Kanea. Njemački šampion poslao je ponudu od 100 miliona eura plus 20 miliona bonusa, a sada je otkrivena i plata koju je 30-godišnji napadač dobio. Ona je najveća u historiji i zbog nje se svi hvataju za glavu.

Harry Kane bi u novoj sezoni mogao obući dres Bayerna. Bavarski velikan je krenuo na sve ili ništa u ovom poslu i ponudili su ukupno 120 miliona eura Tottenhamu.

Bavarci su najavili kako će do večeras čekati odgovor iz Londona, a u međuvremenu se pojavila i informacija o plati koju je engleski fudbaler dogovorio s bavarskim velikanom.

On će postati uvjerljivo najplaćeniji fudbaler u historiji Bundeslige jer će na godišnjem nivou primati 29 miliona eura. Niko nikad u Bayernu nije dobio toliku platu.

Trenutno je najplaćeniji fudbaler njemačkog šampiona golman Manuel Neuer. Njegova bruto plata je 21 milion eura, a u vrhu su Thomas Muller s 20.5 miliona eura, Leroy Sane s 20, te Joshua Kimmich 19.5 miliona.

Oglasi

Kane će ih apsolutno sve nadmašiti. Bayern je jednostavno morao da sruši sve rekorde kada je ovaj transfer u pitanju, ali bi mogli dobiti jednog od najboljih napadača svijeta.

Hoće li Bavarci na kraju uspjeti završiti ovaj transfer saznat ćemo u narednim satima.

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Sjajni napadač Spursa uveliko se povezuje s bavarskim velikanom. Pregovori dva tima uveliko traju, a i Kane je spreman da konačno nešto i osvoji u karijeri gdje je svojim golovima vukao Tottenham ka vrhu.

Ipak, za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta ce jadan uzet će jedan tanjir , ispasti u ligi prvaka jednom četvrtfinale , jednom osmina finala i to je to . Isto mu ga dođe i da ostane u Tottenhemu , samo što će u bayernu imati jedan tanjir više u kući !!!
4 0
King_Kenny
...kad vidim kakvi se panjevi placaju desetine miliona,Kane vrijedi ovih 100...provjerena klasa,preko 200 golova u najjacoj ligi svijeta,preko 50 u reprezentaciji,a tek 30 godina,znaci hladno jos 4 godine moze igrati na top nivou,u Njemackoj cak i 6-7...Bayern se zeznuo sto nije uzeo Haalanda po svaku cijenu i to im je jasno,zato Kanea nece propustiti...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije