Kane odbio Bayern jer ima "bolju ponudu", Owen smatra da bi bilo pogrešno otići u Minhen

Ostaje do kraja sezone u Spursima?

Kane odbio Bayern jer ima "bolju ponudu", Owen smatra da bi bilo pogrešno otići u Minhen

Edmir Škorić

Bayern i Tottenham usmeno su dogovorili transfer Harryja Kanea, ali engleski reprezentativac se navodno predomislio i nije siguran da želi otići u Minhen.

Tottenham je uporno odbijao ponude Bayerna, a kada je najzad prihvatio onu od preko 100 miliona eura, Kane se predomislio i sada više nema tako snažnu želju da obuče dres Bavaraca. U Bayernu ne odustaju, pokušat će ipak završiti posao.

Oko 120 miliona eura s bonusima bi Bayern platio za Kanea, što nije malo budući da je Englez ušao u posljednju godinu ugovora sa londonskim timom.

Ima li transfer smisla s financijske strane, mišljenja su različita. Jasno je da su igrači Kaneovog kalibra deficitarni, a time i popularniji. Za englesku nogometnu legendu Michaela Owena, Kaneov prelazak u Bayern bila bi besmislica s drugih aspekata.

Britanac svoj tvit započinje riječima hvale. "Znam da je Bayern veliki klub i imam puno poštovanja. Ali da sam Kane, ostao bih. Nije neki uspjeh tamo osvojiti trofej. Razumio bih Real Madrid, ili jedan ili dva vrhunska kluba iz Premier lige. Postati najbolji strijelac Premier lige veći je uspjeh nego osvojiti naslov prvaka u zemlji u kojoj ligom dominira jedna ekipa", poručio je Owen.

Oglasi

Trenutni rekord Premier lige po golovima drži napadač Alan Shearer. Bivši napadač zabio je 260 golova za Blackburn Rovers i Newcastle United.

Kane, koji bi u Minhen doveo suprugu Katie i troje djece, trenutno je na 213 golova. Nedostaje mu 47 golova koje bi mogao postići u dvije dobre godine u Tottenhamu.

Gotovo cijelu karijeru proveo je u Tottenhamu, ali nikada nije osvojio nijedan trofej i zbog toga mnogi vjeruju da je došlo vrijeme da napravi iskorak u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Bayernu silno žele Kanea, Tottenham i njihov hladni predsjednik Daniel Levy napokon su pristali, no neočekivano je sada sam igrač počeo da pravi probleme Bavarcima.

Vjeruje se da je Kane "dobio bolju ponudu" od nekog kluba koji ga čeka na kraju sezone, kada mu istekne ugovor. Nešto kao što prave Real Madrid i Kylian Mbappe.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Super hebo i otac lopovski .dovedite Vlahovica i vozdra
1 2
Ovi navijači Bayerna stvarno ne kontaju da su samo bitni u njemačkoj , da tamo neće niko ...pod hitno po flukruga hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi