Sada je sve otvoreno: Engleska se vratila u nogometnom klasiku

Kane s 11 metara

Sada je sve otvoreno: Engleska se vratila u nogometnom klasiku

Edmir Škorić

Engleska je ekspresno u drugom poluvremenu došla do izjednačenja protiv Francuske u susretu četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Na samom startu, već u 17. minuti Francuzi su poveli a strijelac je bio Tchouameni, koji je sjajnim udarcem matirao Pickforda.

Engleska je igrala dobro, ali je na odmor otišla sa golom zaostatka, no nije joj puno trebalo u drugom dijelu da dođe do gola.

Dosuđen je penal iz kojeg je Harry Kane donio izjednačenje, pa nas na nešto više od pola sata do kraja očekuje puno uzbuđenja.

Podsjetimo još jednom da će pobjednik ovog meča u polufinalu igrati protiv Maroka, koji je nešto ranije senzacionalno izbacio Portugal sa 1:0.

U utoorak će prvi polufinalni meč odigrati selekcije Argentine i Hrvatske. Finale je 18. decembra, u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

OVDJE pogledajte gol Kanea i iznuđen penal prethodno.

Imali su ubrzo Francuzi šansu preko Rabiota, ali je Pickford dobro obranio. Veoma zanimljiv duel u svakom slučaju, a pobjednika i posljednjeg polufinalistu nećemo znati do samog kraja.

Top Komentari

MUN
Zna li se sto Mbappe ne igra
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi