Nevjerovatni Harry Kane srušio novi rekord, ovaj put u Ligi prvaka!

Golom protiv Reala

Nevjerovatni Harry Kane srušio novi rekord, ovaj put u Ligi prvaka!

Eldar Ganibegović

Od svog dolaska u minhenski Bayern Harry Kane je već porušio neke rekorde. Najnoviji je postavio prije tri dana kada je postigao gol protiv Real Madrida.

U utorak su se u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sastali Bayern i Real Madrid. Vidjeli smo četiri gola, ali ne i pobjednika, bilo je 2:2.

Real je vodio golom Viniciusa, da bi na otvaranju drugog dijela Bayern stigao do preokreta golovima Sanea i Kanea koji je pogodio s bijele tačke.

Gol protiv Real Madrid za englesku gol mašinu značio je i novi rekord. Naime, sada je Harry Kane najefikasniji Englez u jednoj sezoni Lige prvaka.

Ove sezone ima osam golova i tri asistencije u Ligi prvaka što je u ukupnom zbiru 11, te je na taj način iza sebe ostavio neka velika imena.

Steven Gerrard je 2007/08. imao 10, baš kao i David Beckham devet godina odnosno devet sezona ranije.

Oglasi

Harry Kane će imati najmanje još jednu priliku da ovaj rekord popravi. Real Madrid i Bayern u srijedu igraju revanš meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim toga, nastavlja se jurnjava za rekordom Roberta Lewandowskog od 41 gola u sezoni u Bundesligi. Kane je trenutno na 35.

Protiv Eintrachta je u prošloj utakmici bio dvostruki strijelac, te je na taj način postao prvi igrač koji je pogodio ili asistirao protiv svake ekipe u Bundesligi u svojoj prvoj sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi