Kane ušao u svlačionicu i odmah su mu dali mobitel, a on se iznenadio kada je vidio ko ga je nazvao

Italijan sve prati

Kane ušao u svlačionicu i odmah su mu dali mobitel, a on se iznenadio kada je vidio ko ga je nazvao

E. Čaušević

Tottenham je večeras na svom stadionu u derbiju 22. kola Premiershipa pobijedio Manchester City sa 1:0, a junak je bio Harry Kane koji je zabio jedini gol na meču. Kane je time ušao u historiju Tottenhama kao najbolji igrač u historiji ovog kluba, a nakon meča odmah je dobio zanimljiv telefonski poziv.

Manchester City nije uspio da iskoristi neočekivani poraz Arsenala od Evertona i smanje zaostatak za Topnicima koji su i dalje lideri na tabeli Premiershipa.

Tottenham je tako pobjedom protiv Cityja pomogao svom najvećem rivalu, ali sigurno da je za londonski klub najvažnije što su uspjeli upisati veliku pobjedu i tri boda s kojima su i dalje u borbi za Ligu prvaka.

Junak Tottenhama ponovo je bio Harry Kane koji je u 15. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, te se upisao zlatnim slovima u historiju londonskog kluba.

Naime, Kane je od večeras najbolji strijelac u historiji Tottenhama i na kontu sada ima 267 postignutih golova u dresu ovog kluba što je zaista nevjerovatan poduhvat jednog od najboljih napadača u Evropi.

Poznato je da na klupi Tottenhama večeras nije bio Antonio Conte jer je italijanski stručnjak prije nekoliko dana morao na operaciju, te nije mogao večeras biti na stadionu.

Oglasi

Međutim, Conte je pronašao način kako da se čuje s ekipom prije meča i motivisao ih je putem video poziva što je očito dalo jako dobar rezultat.

Također, odmah nakon utakmice kada su igrači Tottenhama ušli u svlačionicu jedan od pomoćnih trenera prišao je Kaneu kako bi mu dao mobitel jer je imao telefonski poziv, a to je upravo bio Conte.

Trener Tottenhama je prvo htio da čestita Kaneu na fantastičnom poduhvatu, te je pohvalio svog napadača za odličan meč što je Kane sve propratio s osmijehom na licu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga Conte je čestitao i ostatku ekipe na velikoj pobjedi protiv aktuelnog prvaka Engleske koja će sigurno itekako podići samopouzdanje ovog tima.

Kane je i ove sezone daleko najbolji igrač Tottenhama jer je na 29 mečeva u svim takmičenjima ovaj 29-godišnji napadač zabio 18 golova, a njih čak 16 postigao je u Premiershipu. Uz to dodao je i tri asistencije.

Top Komentari

nakopitam
A ko je Kane??
3 5
AjmanMuj
Jako lijepo, zaslužili su momci pobjedu. Ovo diže samopouzdanje i sad motivisano i jako dalje, Kane da nastavi zabijat i da se neustrasivo igra s ovim jačim ekipama. Poznato je kakva je postavka bila protiv Liverpoola i Newcastlea kad su izgubili Spursi još na svom terenu. To je bila samo odbrana, ovo danas fenomenalno i ovako stalno treba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi