Saga oko Harryja Kanea je završena: Bayernov potez stao u kraj bezobrazluku vlasnika Tottenhama

Čini se da dileme više nema

Saga oko Harryja Kanea je završena: Bayernov potez stao u kraj bezobrazluku vlasnika Tottenhama

Endin Čaušević

Najveća fudbalska saga ovog ljeta je transfer Harryja Kanea iz Tottenhama u Bayern, ali čini se da bi uskoro mogla biti završena. Iako je Tottenham pokušao svim silama da zadrži Kanea čini se da su konačno popustili, a jedan detalj pokazao je da se engleski napadač nalazi na korak od potpisa za Bayern.

Kane je još krajem prošle sezone pokazao znakove da bi mogao napustiti Tottenham nakon još jedne dosta skromne sezone u kojoj londonski klub ponovo nije uspio da osvoji niti jedan trofej.

Kapiten Tottenhama se pojavio na početku priprema što je vratilo nadu navijačima Tottenhama da bi mogao ostati, ali jasno je da je teško da će se to desiti. I pored opstrukcija čelnika londonskog kluba Bayern nije odustajao od Kanea i čini se da je konačno sve gotovo.

Bayern će platiti preko 100 miliona eura za transfer engleskog napadača i iako se pisalo da Tottenham nije odgovorio jutros na ultimatum bavarskog kluba i ponudu koju su im poslali čini se da se situacija promijenila.

Engleski mediji pišu da su u Tottenhamu konačno pupustili i da će prihvatiti ponudu Bayerna za Kanea koji bi početkom iduće sedmice trebao potpisati zvaničan ugovor s Bavarcima.

Oglasi

Naime, pojavila se informacija da je Bayern već zakazao ljekarski pregled za Kanea u Minhenu, te da već u ponedjeljak očekuju reprezentativca Engleske da doputuje u Njemačku.

Bavarci su očito sigurni da Tottenham neće odbiti ponudu od preko 100 miliona eura i svakog trenutka očekuju odgovor iz Londona.

I Kane je spreman za odlazak u Minhen i želi da se ova saga što prije završi. Također, njegova želja za odlaskom u Bayern nikada nije bila upitna, no zbog poštovanja prema Tottenhamu nije vršio nikakav pritisak na čelnike kluba što se transfera tiče.

I ugledni Bild objavio je da će Kane početkom sedmice doputovati u Minhen gdje će odraditi ljekarske preglede i potpisati trogodišnji ugovor uz opciju da saradnju s Bayernom produži na još godinu dana.

U međuvremenu Tottenham traži već zamjenu za Kanea što je dodatan pokazatelj da su svjesni da njihov najbolji igrač odlazi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tottenham je kontaktirao Mehdija Taremija kojeg žele dovesti iz Porta i spremni su da plate oko 30 miliona eura za ovog napadača. Taremija žele Inter i Milan, no čini se da bi Tottenham na kraju mogao da ga "ukrade", te bi on trebao biti zamjena za Kanea.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Tako je. Medicinski se standardno zakazuju naslijepo. Ne znam zašto je Levy bezobrazan? Jer ne želi da proda svog najboljeg igrača i time zauvijek završi priču o ambicijama?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije