Neobičnim penalom Kane približio Tottenham snu

Minimalan trijumf Pijetlova

Neobičnim penalom Kane približio Tottenham snu

A. Čaušević

Tottenham je napravio korak bliže plasmanu u Ligu prvaka minalnim trijumfom nad Burnleyom. Završeno je 1:0.

Pobjednika je odlučio diskutabilan penal dosuđen u 8. minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a stijelac je bio Harry Kane.

Kane je penal izveo na neobičan način. Šutirao je snažno i precizno po zemlji, a Nick Pope na liniji se nije ni pomjerio.

Vijećanje u VAR sobi da li je penal je trajalo nekoliko minuta. Lopta je malo zakačila Barnesa po ruci što su sudije okarakterisale kao penal. Gol pogledajte ovdje.

Upravo je Barnes mogao ugasiti snove Pijetlovima u drugom poluvremenu kada je sjajnim udarcem sa 20-ak metara pogodio stativu.

Na drugoj strani dvije sjajne prilike imao je Heung Min Son, međutim njegove udarce iz blizine je dva puta na fenomenalan način zaustavio Pope.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham na četvrtom mjestu sada ima 68 bodova, dva više od Arsenala koji svoj meč 37. kola igra u ponedjeljak na teškom gostovanju Newcastle Unitedu.

Burnley je i dalje u teškoj situaciji te će ukoliko želi ostati u Premiershipu morati pobijediti u dva posljednja meča sezone ili se nadati da Leeds ne dođe do bodova.

Top Komentari

King_Kenny
...neobicnim?...ovo je izmisljen penal,ovo nema ni u crtanom...ovdje je vidio nekakvu ruku,a nije vidio ocigledno igranje rukom Rodrija protiv Evertona...
5 2
juvem
Sramota iako mi je drag Tottenhem... Ovo me podsjeca na sve utakmice Intera protiv Juventusa u zadnje vrijeme, samo navlacenje, ovdje otprilike treba VAR VAR-u..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi