Harry Kane je umalo završio u Cvajti
Foto - EPA

Razgovarali su nekoliko puta

Harry Kane je umalo završio u Cvajti

M. Šljivak

Napadač Tottenhama i reprezentacije Engleske Harry Kane bio je veoma blizu prelaska u ekipu Union Berlina.

Otkrio je to nekadašnji čelnik ovog kluba Nico Schafer koji je 2012. godine razgovarao sa agentima o dovođenju Kanea u Berlin.

"Bio je još uvijek mlad. Razgovarali smo sa klubom i agentom nekoliko puta i planirali smo da Kane igra u vrhu napada sa Simonom Teroddeom u 2. Bundesligi", rekao je Schafer za Bild i dodao je:

"Ono što nas je privuklo bila je njegova igra glavom, ali i činjenica da je napadač koji voli da utrčava iza odbrane. Dobro bi se uklopio u Union."

Međutim, tada 18-godišnji Kane odlučio je ostati u Engleskoj. Otišao je na posudbu u Norwich, a zatim i u Leicester, gdje nije previše igrao.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Prethodno je nastupao za Millwall i Leyton, a pravu šansu u dresu Tottenhama dobio je 2014. godine i od tada je jedan od najboljih napadača Premierhsipa.

Za Spurse je Kane odigrao ukupno 336 utakmica i ima učinak od 221 gola i 47 asistencija za klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi