Kaneova izjava "odjeknula" Engleskom, po prvi put u karijeri mu se to dešava: "Slat ću fotografije"

Njegovoj sreći nema kraja

Kaneova izjava "odjeknula" Engleskom, po prvi put u karijeri mu se to dešava: "Slat ću fotografije"

Endin Čaušević

Bayern je sinoć u gostima pobijedio Wolfsburg sa 2:1 u meču 16. kola njemačke Bundeslige, a utakmicu je obilježio fantastičan gol Harryja Kanea. Upravo je Englez bio u centru pažnje i nakon meča zbog izjave koja je "odjeknula" Engleskom.

Bavarci su uspjeli da dođu do pobjede na nezgodnom gostovanju iako je Wolfsburg pružio dosta dobar otpor. No, na kraju su gosti iz Minhena slavili sa 2:1 i nastavili trku za liderom Bayer Leverkusenom.

Gosti su do prednosti stigli u 33. minuti kada je Jamal Musiala pogodio na asistenciju Thomasa Mullera. Samo deset minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2.

Muller je ponovo bio asistent, a ovaj put u centru pažnje našao se Harry Kane koji je maestralno pogodio mrežu Wolfsburga i pokazao da igra u fantastičnoj formi otkako je ljetos potpisao za Bayern.

Wolfsburg je nekoliko minuta kasnije smanjio na 1:2 golom Arnolda, ali ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice.

Oglasi

Nakon meča Kane je ponovo bio u centru pažnje i to zbog izjave koju je dao. Naime, Englez nije krio sreću što je prvi dio sezone u Njemačkoj završen, te će po prvi put u karijeri imati zimski odmor.

Dok je igrao u Engleskoj od zimskog odmora nije bilo ništa zbog mečeva koje se igraju za Boxing Day, ali ovaj put Kane će imati skoro dvije sedmice odmora s porodicom i nije krio sreću zbog toga.

"Jedva čekam da odmor počne. Ovo je prvi put u karijeri da imam odmor tokom zime. Nije bilo lako jer sam većinu vremena bio sam u Minhenu, a supruga i djeca su u Londonu. Slat ću poruke prijateljima koji igraju na Boxing Day, slat ću im fotografije s plaže", kroz smijeh je rekao Kane nakon utakmice.

Igrači Bayerna se obavezama vraćaju nekoliko dana nakon Nove godine, a 6. januara igraju prijateljski meč protiv Basela.

Sezona u Njemačkoj nastavlja se 12. januara i to utakmicom Bayern - Hoffenheim koji se sastaju na Allianz Areni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Kanea on iza sebe ima nestvarnu polusezonu. Englez je na 22 meča u dresu Bayerna u svim takmičenjima zabio čak 25 golova i dodao je još osam asistencije, te je pokazao da Bavarci nisu uzalud za njega platili 95 miliona eura Tottenhamu prošlog ljeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi