Scholesa je jedan igrač u Manchester Unitedu baš razočarao: "Bila je katastrofa igrati s njim"

Nisu najbolje funkcionisali u tandemu

Scholesa je jedan igrač u Manchester Unitedu baš razočarao: "Bila je katastrofa igrati s njim"

Endin Čaušević

Paul Scholes za mnoge je jedan od najboljih veznjaka koje je Sir Alex Ferguson imao u Manchester Unitedu, a on je to opravdao sjajnim igrama na terenu.

Scholes je cijelu karijeru proveo u dresu Manchester Uniteda s kojim je uspio da osvoji skoro sve što je mogao.

Za prvi tim ovaj veznjak debitovao je 1994. godine i nastupao je čak 19 godina za ovaj klub, te se penzionisao na ljeto 2013. godine. Za mnoge će uvijek biti jedan od najboljih veznjaka Manchester Uniteda jer je svojim igrama imao zacementirano mjesto u prvom timu.

Ferguson je imao gotovo uvijek na rasporedu sjajne veznjake, ali Scholes je bio jedini koji je bio uvijek standardan.

Međutim, u nedavnom razgovoru za "The Overlam Xtra" koji vodi Gary Neville nekadašnji veznjak Crvenih đavola izjavio je da mu nije bilo baš lako igrati sa svim veznjacima koji su nosili dres Uniteda.

"Nicky Butt, Roy Keane i Michael Carrick su bili fudbaleri s kojima sam baš volio igrati u veznom redu. Oni su znali kako da igraju na svojoj poziciji i to je bilo odlično. Bili su defanzivniji od mene i nisu skoro nikako išli u napad što je meni davalo dosta više prostora", počeo je Scholes i nastavio.

Oglasi

"Nije baš sa svima bilo tako. Bilo je onih koji su više voljeli da idu u napad kao i ja i onda bi to bio problem za odbranu. Juan Sebastian Veron i ja smo bili katastrofalan tandem u veznom redu".

"To je bila jednostavno katastrofa jer je i on više volio da ide u napad nego da se fokusira na odbranu i malo defanzivniju igru. Isto sam jednom bio u tandemu s Andersonom i to jednostavno nije išlo. Dva igrača koje odbrana ne zanima toliko. Jednostavno ne ide jer moraš imati jednog veznjaka koji više misli na defanzivu nego na napad".

"Kada su u pitanju Roy, Michael ili Nicky s njima je bilo fantastično igrati. Oni su znali šta je njihova pozicija i kakvu odgovornost nosi. Ni ja na toj poziciji nisam bio dobar, ali oni su pokrivali sve to i ja sam bio rasterećen. No, s nekim drugim igračima je to bila jednostavno katastrofa".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scholes je u dresu Manchester Uniteda odigrao čak 718 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti 155 golova što je sigurno odličan učinak za veznog fudbalera.

Također, odigrao je i 66 utakmica u dresu reprezentacije Engleske za koju je postigao 14 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Nedostaje mi u fudbalu Ferguson I njegova ubitacka ekipa, covjek je pronalazio I dovodio igrace koji su bili dominantni u zivotu pa tek onda fudbalu. Bilo je tu dosta problema sa alkoholom zenama, kasnjenjem na trening, neposlusanje ali ih je sve drzao na koncu na neki nacim po igracu I izvlacio maksimum od svakog. Zamisli da ti dovedes 11 perpotentnih igraca od koji svaki ima zelju da bude najbolji i zvijezda cijele ekipa I napravis jednu ekipu s takvim igracima gdje uzivaju igrati jedan s drugim. Za mene je Ferguson njabolji trener svih vremena iskljucivo radi toga. Nije bio takticar kao Guardiola ali je zato mogao narediti bilo kojem igracu sta je htio I to bih igrac uradio ili poginuo na terenu. Svaki put kad cujem Manchester pomislim na Fergusona. Nije ni cudo sto je zvakao zvaku na onaj nacin kad razmisljas vise nego sto se zivciras a zivcirao se previse.
4 0
Salt_boy075
"Nicky Butt, Roy Keane i Michael Carrick su bili fudbaleri s kojima sam baš volio igrati u veznom redu" Logicno kad su Britanci a normalno da mu se Veron nije svidjao jer je Argentonac. Svi Juznoamerikanci nikog nikad nisu "sljivili" po tom pitanju jer im je u krvi da igraju ofanzinvno!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi