Zbog svađe nisu skoro nikako pričali, a onda je završio prelazni rok i Ronaldo je znao šta da uradi

Bio je svjestan da mora napraviti prvi korak

Zbog svađe nisu skoro nikako pričali, a onda je završio prelazni rok i Ronaldo je znao šta da uradi

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo ovog ljeta je pokušao napustiti Manchester United, ali na kraju to nije uspio da uradi i još je dodatno izgubio mjesto u početnoj postavi ovog tima.

Ronaldo je nakon samo jedne sezone htio da napusti United jer je bio ljut što ovaj tim nije uspio da izbori plasman u Ligu prvaka.

Portugalac je otvoreno tražio odlazak i čak je propustio veći dio priprema za ovu sezonu, ali na kraju mu plan nije uspio. Niti jedan drugi klub nije pokazao dovoljan interes da kupi Ronalda koji je na kraju bio primoran da ostane na Old Traffordu.

Takav potez je itekako koštao Ronalda jer je izgubio mjesto u početnoj postavi, a novi trener Erik ten Hag odlučio je šansu dati Marcusu Rashfordu koji je to itekako iskoristio s nekoliko sjajnih izdanja.

Još se od ranije špekulisalo da Ronaldo i Rashford nisu u najboljim odnosima jer je engleski napadač često zamjerao Portugalcu što vodi glavnu riječ u svlačionici iako se zna ko je kapiten.

Rashford je otvoreno govorio o tome da mu se Ronaldovo ponašanje baš i ne sviđa, a takve izjave se nisu svidjele Portugalcu.

Oglasi

Međutim, mediji u Engleskoj prenose da je Ronaldo shvatio da sa saigračima mora biti u dobrim odnosima i odlučio je da nakon svega on bude taj koji će pozvati Rashforda na razgovor.

Navodno, Ronaldo je promijenio svoje ponašanje nakon što je završen ljetni prelazni rok i shvatio je da sa svima mora biti u odličnom odnosu ukoliko želi ponovo da ima minutažu kao prošle sezone.

The Sun piše da je izvor blizak klubu otkrio da su Ronaldo i Rashford zakopali ratnu sjekiru i da sada Portugalac često savjetuje mladom napadaču šta treba da radi na treninzima i utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je završen ljetni prelazni rok Ronaldovo ponašanje se itekako poboljšalo. Dosta pomaže Marcusu i provode dosta vremena zajedno na treninzima. Marcus je bio iznenađen zbog toga jer prošle sezone nisu stvari tako funkcionisale, ali se to sada promijenilo", rekao je izvor blizak Manchester Unitedu.

Rashfordu ti savjeti očito itekako pomažu jer je u dosadašnjem dijelu sezone uspio zabiti tri gola i dodati još dvije asistencije na šest utakmica.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi