Maguire već u januaru napušta Manchester United i potpisuje za velikog rivala?

Ne želi da sjedi na klupi

Maguire već u januaru napušta Manchester United i potpisuje za velikog rivala?

Endin Čaušević

Harry Maguire mogao bi već u zimskom prelaznom roku napustiti Manchester United gdje u prvom dijelu sezone nije bio previše standardan, a interes za njega već je pokazao jedan rivalski klub.

Maguire je stigao na Old Trafford kao veliko pojačanje na ljeto 2019. godine kada je Manchester United za njegov potpis izdvojio čak 87 miliona eura što je bio rekord za jednog odbrambenog igrača.

U Leicesteru su zadovoljno trljali ruke jer su uspjeli dobiti ogroman novac za Maguirea koji se baš i nije proslavio odlukom da karijeru nastavi u Manchester Unitedu.

Maguire u prethodne tri godine nije previše opravdao očekivanja, a u posljednje vrijeme sve više nalazi se na udari kritika i navijača Uniteda koji ismijavaju svaki njegov potez.

Sve to je itekako stvorilo pritisak na Maguirea koji je počeo praviti greške iz utakmice u utakmicu, a zbog toga je Erik ten Hag odlučio da ga početkom ove sezone preseli na klupu.

Maguire je iznenađujuće bio standardan u reprezentaciji Engleske na Svjetskom prvenstvu i nadao se da bi to moglo promijeniti njegov status u ekipi Crvenih đavola, ali čini se da se to neće desiti.

Oglasi

Engleski mediji pišu da je Maguire nezadovoljan što je izgubio status prvotimca, a pogotovo jer je bio kapiten u protekloj sezoni.

Zbog toga se počelo špekulisati da bi ovaj 29-godišnjak mogao da napusti Manchester United i da je odlučan već u januaru da promijeni klub jer je svjestan da se njegov status u ekipi neće tako lako promijeniti.

Mirror je objavio jučer da neće biti iznenađenje ukoliko United pristane prodati Maguirea jer za njega je već jedan klub pokazao veliki interes, a u pitanju je Tottenham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antonio Conte nema ništa protiv da Maguire pojača njegovu ekipu, a londonski klub spreman je platiti oko 25 miliona eura za ovog defanzivca što je naravno znatno manje nego što ga je United platio prije nešto više od tri godine.

U prvom dijelu sezone Maguire je u Premiershipu odigrao tek četiri utakmice što je najbolji pokazatelj da Ten Hag i ne računa previše na njega.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti