Ne treba se previše pitati ko je zabrljao kada Engleska primi gol

Kakav nesretnik

Ne treba se previše pitati ko je zabrljao kada Engleska primi gol

Midhat Šljivak

Njemačka od 53. minute vodi s 1:0 protiv Engleske.

Englezi su u prvom poluvremenu promašili brojne šanse na Wembleyju. Kazna je stigla već na otvaranju drugog poluvremena.

Krivac za pogodak je nesretni Harry Maguire. Oborio je Jamala Musialu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Precizan izvođač je Ilkay Gundogan za prednost Njemačke od 1:0.

OVDJE pogledajte prekršaj Harryja Maguirea i penal Ilkaya Gundogana.

Činjenica da je Maguire ponovo zabrljao sigurno neće usrećiti engleske navijače kojima nikako nije jasno kako kod Garetha Southgatea uopšte i igra.

Nevjerovatna je statistika Harryja Maguirea u prethodnih devet utakmica koje je počeo kao starter u Manchester Unitedu li reprezentaciji Engleske.

Njegov tim je uvijek poražen kada on počne utakmicu, a pobjeđuje kada ga nema na terenu.

Ovaj čovjek definitivno nema sreće. Navijači ne žele da ga gledaju u prvoj postavi, ali za sada selektor Gareth Southgate vjeruje defanzivcu Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovaj defanzivac je za reprezentaciju Gordog Albiona debitovao prije pet godina. Ovo mu je ukupno 47. utakmica, a postigao je sedam golova.

Hoće li nastaviti igrati i u narednom periodu vidjet ćemo u narednim mjesecima. Nije nikome milo da ga gleda u dresu reprezentacije i to je svima jasno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi