Maguire će napraviti nevjerovatan transfer na ljeto

Navijači Manchestera se nadaju tome

Maguire će napraviti nevjerovatan transfer na ljeto

S. Mlaćo
Harry Maguire bi uskoro mogao napustiti Manchester United. Naime, o njegovom odlasku se mnogo piše, to je i želja navijača, a sve zbog nevjerovatnih kikseva koje je pravio u pojedinim utakmicama.

Trenutno ima problema sa povredom, te nije na terenu, a The Sun piše kako bi mogao potpisati za PSG.

Parižani mu mogu ponuditi platu od 200.000 funti sedmično i transfer bi se lako mogao realizovati.

Manchester bi tako se riješio skupo plaćenog nogometaša, a navijači sigurno se ne bi bunili ukoliko dođe do transfera.

Sprema se šokantni transfer kojim će Maguire završiti četverogodišnji boravak u Manchesteru Unitedu“, stoji u pisanju The Suna.

United je Leedsu Maguirea platio čak 87 miliona eura, no on nije opravdao očekivanja.

Oglasi

Maguire se tokom januara dovodio u vezu sa Tottenhamom, ali to se na kraju nije ostvarilo. Manchester je prije par dana poražen od Liverpoola sa 7:0, što je blamaža kakva se rijetko viđa.

Navijači Uniteda su bili razočarani, kao i čelnici kluba, a spominju se brojni odlasci već tokom ljeta.

Prvi na toj ligi je upravo Maguire. Pored Maguirea na listi otpisanih našla su se još petorica igrača. Tu je i veznjak Scott McTominay koji je igrao protiv Liverpoola u nedjelju, ali baš kao i ostatak ekipe uopšte se nije proslavio.

Ten Hag je prekrižio i napadača Anthonyja Martiala koji se također nije naigrao ove sezone. Često je bio na izlaznim vratima kluba i čini se da je sada njegovo vrijeme na Teatru snova zaista odbrojano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Anthony Elanga se nalazi na toj listi i iako je bio standardan prošle sezone u ovoj se nije uspio nametnuti Ten Hagu. Pored njega na transfer listi ovog ljeta sigurno će biti Aaron Wan Bissaka kao i Victor Lindelof.

United želi da se riješi otpisanih igrača kako bi napravili prostora u ekipi i budžetu za dovođenje novih pojačanja koja su kako se vidjelo prijeko potrebna ovom klubu.

Top Komentari

Drakula
Cuj united leedsu platio ovog 87 miliona covjek leeds nije vidio nikad u zivotu. Lol amateri od novinara
4 0
Ado1990
Dzaba ako ga ko uzme Manchester treba biti sretan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi