Harry Maguire dobio bolan udarac od čovjeka koji ga je jedini štitio sve vrijeme

Ozbiljno upozorenje za defanzivca

Harry Maguire dobio bolan udarac od čovjeka koji ga je jedini štitio sve vrijeme

E. Ganibegović

Harry Maguie poznat je kao veliki kikser, ali i pored svega toga bio je kapiten Manchester Uniteda i redovno igrao za ovaj tim, kao i za reprezentaciju Engleske, no sada mu je stiglo ozbiljno upozorenje.

Mnogi su se pitali na koji način je Harry Maguire svojevremeno postao najskuplje plaćeni defanzivac u historiji fudbala, s obzirom na to kakve partije pruža.

Nemoguće je pobrojati sve njegove kikseve koji su veoma česti, a zbog loših partija u dresu Manchester Uniteda našao se i na udaru navijača Engleske koji su mu zviždali.

U njegovu odbranu uvijek je stajao selektor ove reprezentacije, Gareth Southgate. Međutim, sada mu je i on zadao ozbiljan udarac ili upozorenje, nazovimo to na ovaj ili onaj način.

Harry Maguire je imao tešku sezonu na Old Traffordu, upisao je samo 15 nastupa u Premier ligi za United što bi ga moglo izbaciti iz početnih 11 reprezentacije Engleske.

Southgate je u više navrata stao uz 30-godišnjeg stopera i nastavio sda ga uvršta u sastav, ali priznaje da bi mogao izgubiti taj status, ako ne bude igrao narednih nekoliko utakmica.

Oglasi

"To definitivno nije situacija koja može trajati zauvijek. On je poput Kalvina Phillipsa. Oni su važni igrači za nas, a osim Kalvina nemam puno igrača koji mogu igrati kao "pivot". Naravno, što duže ova situacija potraje, to je više zabrinjavajuća", istakao je selektor Gordi Albiona. 

Raheem Sterling također je izostavljen iz momčadi za nadolazeće kvalifikacije za EURO 2024. nakon razgovora sa Southgateom.

Napadač Chelseaja neće nastupiti protiv Malte 16. juna i Sjeverne Makedonije na Old Traffordu 19. juna nakon što je dogovoreno da se odmori prije početka naredne sezone. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Maguire je dres Engleske oblačio do sada 55 puta i postigao je sedam golova za nacionalni tim.

Što se tiče klupske karijere, defanzivac rođen u Sheffieldu ugovor ima do ljeta 2025. godine, ali se sve više priča o tome da bi ga Manchester United mogao prodati već ovog ljeta. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi