Sheikh Jassim na Old Trafford dovodi fudbalera u kojeg se zaklinje Florentino Perez!

Manchester United navikao na kupovinu od Real Madrida

Sheikh Jassim na Old Trafford dovodi fudbalera u kojeg se zaklinje Florentino Perez!

A. Čaušević

Sheikh Jassim iz Katara je ubijeđen da će nadjačati Sir Jima Ratcliffea i biti imenovan najpovoljnijim ponuđačem za preuzimanje Manchester Uniteda i već planira transfer u nadolazećem prijelaznom roku. 

Posljednji godina Manchester United je iz Real Madrida uspio dovesti Casemira i Raphaela Varanea, a Katarani su već odredili naredno pojačanje iz redova Kraljeva.

Špaski list Nacional tvrdi da je Jassim spreman napisati "bjanko ček" kako bi ponovio operaciju kao u slučajevima Casemira i Varanea.

Ovaj put, čini se da se United odlučio za Federica Valverdea. Urugvajac je opisan kao nezamjenjiv na Bernabeuu, ali zbog potencijalnog dolaska Judea Bellinghama njegovo mjesto u ekipi moglo bi biti ugroženo.

Carlo Ancelotti će vjerojatno imati Bellinghama, Valverdea, Eduarda Camavingu, Aureliena Tchouamenija, Luku Modrića i Tonija Kroosa koje može koristiti u veznom redu što bi moglo zabrinuti Valverdea posebno ako mu se ponudi prilika da igra na Old Traffordu.

U izvješću se navodi da ga Jassim opisuje kao "glavnu metu" i navodno se neće smiriti dok ne dovede čovjeka u kojeg se zapravo kune Florentino Perez i vidi ga kao narednog kapitena Reala.

Oglasi

Špekuliše se da je United već kontaktirao Valverdea kako bi ga uvjerio da pređe u Premiership tako što mu garantuje mnogo veću plaću i bjanko ček na stolu.

Ovaj 25-godišnjak ima ugovor u Madridu do 2027. godine s otkupnom klauzulom od milijardu eura što znači da će United morati pregovarati s Realom.

Dovođenje Valvereda neće biti uopšte lagana zadatak, međutim u modernom fudbalu novac je obično ključni faktor za transfere pa neće biti čudo ako Urugvajac završi na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlični veznjak je sigurno jedan od najboljih igrača svoje generacije i bez sumnje bi predstavljao nevjerovatno pojačanje za Crvene đavole.

Porodica Glazer je prije nekoliko mjeseci na prodaju stavila Manchester United i očekuje se da Amerikanci uskoro potvrde Sheikh Jassima kao najboljeg ponuđača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ja go*ana i novinara
0 0
Benz
Hahahahahahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti