Ima nade za navijače Uniteda: Maguire ipak napušta klub, pregovori otvoreni!

Odlazi bivši kapiten

Ima nade za navijače Uniteda: Maguire ipak napušta klub, pregovori otvoreni!

Eldar Ganibegović

Iako je dugo bio kapiten kluba, niko neće biti sretniji od navijača Manchester Uniteda kada Harry Maguire napusti tim. To bi se moglo i dogoditi još u toku ovog prijelaznog roka.

Erik ten Hag je oduzeo Harryju Maguireu mjesto u startoj postavi Manchester Uniteda, kao i kapitensku traku koja je dodijeljena Portugalcu Bruni Fernandesu.

U toku aktuelnog ljetnog prijelaznog roka, neki klubovi bili su zainteresovani za defanzivca, bili su otvoreni i pregovori, ali je sve stopirano.

Klub koji je pokazao najviše interesa za njegove usluge je West Ham United, navijači Crvenih đavola su se nadali da će otići, ali od toga nije bilo ništa.

Manchester United je u Premier ligi odigrao već tri utakmice ove sezone i osvojio šest bodova, a Maguire nije dobio niti jedan jedini minut na terenu, te je jasno da je nezadovoljan.

Oglasi

Nezadovoljni su i navijači Manchester Uniteda što je ovaj teški kikser uopšte ostao u redovima njihovog kluba, no sve bi se moglo promijeniti do kraja prijelaznog roka.

Naime, kako danas prenosi britanski The Sun, ponovo su otvoreni pregovori na relaciji Manchester United - West Ham United oko prelaska Maguirea u londonski tim.

Ostaje da se vidi da li će dva kluba postići dogovor, no jasno je da je u interesu sve tri strane da se posao sklopi. Pitanje je samo finansija. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire ugovor s Unitedom ima do ljeta 2025. godine i bio bi na terenu budžeta engleskog velikana, jer teško da će se ponovo izboriti za status koji je imao.

Podsjetimo, on je dijete Barnsleyja, ali je karijeru počeo u Sheffield Unitedu. Zatim je igrao za Hull City, Wigan i Leicester iz kojeg 2019. godine za 87 miliona eura stiže na Old Trafford.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Steta za MU
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi