Ten Hagov tim konačno pokazao karakter, novi šok na Emiratesu

Premier liga

Ten Hagov tim konačno pokazao karakter, novi šok na Emiratesu

Edmir Škorić

U subotu su u terminu od 16 sati igrane utakmice trećeg kola engleske Premier lige, a obilježila su ih velika uzbuđenja, posebno na Emiratsu i Old Traffordu.

Manchester United je bio domaćin Nottingham Forestu, a sam početak utakmice izgledao je kao noćna mora iz perspektive domaćina.

Nottingham je imao 2:0 nakon samo četiri minute igre, pošto su Awony i Boly tresli mrežu Onane u 2. i 4. minuti.

U 17. minuti je Eriksen asistenciju Rashforda pretvorio u gol, a desetak minuta kasnije veliki promašaj Casemira.

U nastavku nova energija među domaćima, pa su već u 52. minuti stigli do 2:2. Akcija kao iz nogometnih udžbenika, ostali su sami pred golom gostiju Bruno Fernandes i Casemiro. Portugalac je nesebično ubacio za Brazilca, koji je bio siguran.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1695454138090258613[/twitter]

Unitedu je posao olakšao Worrall koji je dobio direktan crveni karton u 67. minuti. U 76. minuti United dolazi do preokreta. Bruno Fernandes je izveo penal i sigurno pogodio za 3:2. Bila je to druga pobjeda Manchester Untieda, koji je u prošlom kolu izgubio od Tottenhama. Slijedi mu derbi na Emiratesu protiv Arsenala.

Dosta uzbuđenja bilo je i na meču Arsenala i Fulhama. Pereira je donio gostima prednost već u prvoj minuti nakon velike greške domaćih, ali u nastavku je došlo do preokreta.

Bukayo Saka je u 70. minuti iz penala donio izjednačenje, a onda je Nketiah na fantastičan ubačaj u 73. minuti donio Arsenalu vodstvo. Imao je domaćin igrača više, ali je neočekivano ostao bez pobjede. Palhinha je u 87. minuti postigao gol i utišao Emirates. Arsenal više nije smogao snage da dođe do novog gola i pobjede.

Taj gol ipak izazvao je dosta kontroverzi, budući da je upravo u akciji kod gola jedan igrač Fulhama ležao na travi. Arsenal nije stao sa igrom, nego je došao do gola, zbog čega su gosti puno protestvovali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U preostala dva meča od 16 sati Everton - Wolves 0:1, a Brentford - Crystal Palace 1:1. Ranije danas je Tottenham sa 2:0 slavio u gostima kod Bournemoutha, dok je još sinoć Chelsea pobijedio Luton s 3:0.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grepka
Mora svaka utakmica Penalted da dobije penal i crveni za protivnika , koji je to karakter od sudija ???
2 0
user1621626775
Fanovi loserpola inace licencirne sudje..."nije penal, nije crveni" sve standardno nova sezona stari strucnjaci i ide gasenje na pola sezone !!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi