"Zašto zviždite Maguireu? Dečko igra fenomenalno"

Selektor brani svog igrača

"Zašto zviždite Maguireu? Dečko igra fenomenalno"

E. Ganibegović

Engleska je sinoć u prijateljskom meču odmjerila snage s Obalom Slonovače.

Na kraju je drugoplasirani tim s posljednjeg EP slavio s 3:0 na Wembleyju, a prije početka same utakmice zvižducima s tribina je "počašćen" engleski defanzivac i igrač Manchester Uniteda.

Selektoru Engleske Garethu Southgateu nije bilo jasno takvo ponašanje navijača, što je jasno i naglasio u izjavi nakon utakmice.

"Ne razumijem... Način na koji je igrao za Englesku do sada je bio fenomenalan. Ili smo svi u ovome zajedno ili nismo. On nosi dres Engleske i navijači treba da ga podrže", istakao je šef stručnog štaba Gordog Albiona i dodao:

"Znamo da igrači nekada prolaze kroz teške trenutke, ali on je vrhunski fudbaler. Jasno mi je i da njegovom klubu ne ide najbolje, ali sada je nosio dres reprezentacije. Ne znam da li su ti ljudi bili pod uticajem društvenih mreža, možda pod uticajem mišljenja nekadašnjih igrača".

"Nikada nije bilo prihvatljivo zviždati nekom reprezentativcu. Navijači treba da stoje iza svog tima", jasno je navijačima poručio Southgate.

Inače, Maguire ima jako lošu sezonu u Manchester Unitedu i često je na meti kritika, no tačno je da za reprezentaciju pruža puno bolje partije.

Top Komentari

Sars33
Svako igra dobro za reprezentaciju od igraca Uniteda... Pogba postane Pogboom, Maguire jos dadne gol, Shaw eno prije koji dan dao gol... a u Unitedu kao da nisu hodali nikad
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi