Harry ne prašta: Kako je Bentley neslanom šalom odbrojao sebi dane u Tottenhamu

Nekada velika nada engleskog fudbala

Harry ne prašta: Kako je Bentley neslanom šalom odbrojao sebi dane u Tottenhamu

Nekadašnji fudbaler Tottenhama David Bentley je otkrio da je zapravo zbog jedne neslane šale morao spakovati kofere i napustiti White Hart Lane.

Ovaj veznjak je svojevremeno važio za veliku nadu engleskog fudbala. Mnogi su imali velika očekivanja od njega, ali on nikada nije ispunio svoj puni potencijal.

Sada je Bentley, međutim, otkrio da ga je smicalica koju je priredio tadašnjem treneru Pijetlova Harryju Redknappu koštala neslavnog napuštanja Tottenhama.

Bio je to susret u kojem je Tottenham savladao Manchester City i po prvi put osigurao mjesto u Ligi prvaka, pa se među Pijetlovima mogla osjetiti slavljenička atmosfera, a Harry Redknapp je završio mokar do gole kože jer mu je na glavu prosuta kanta ledene vode tokom davanja izjave pred TV kamerama.

"Momci su pokušali 'uhvatiti' predsjednika u svlačionici, a onda je neko rekao 'sredimo' trenera. Ispostavilo se da on daje izjavu, pa sam ja otišao i uradio to. Bilo je to samo slavlje, nisam želio da on izgleda blesavo zbog toga... Nije bio sretan, jer je u to vrijeme želio promjeniti svoju percepciju u javnosti, a ja sam ga zalio vodom... Želio je biti poput Sir Alexa Fergusona", izjavio je Bentley, pa dodao:

"Dosta sam igrao te godine i nije bili problema među nama, ali poljevanje vodom je bilo kraj za mene."

Dugo nakon pomenutog incidenta i sam Redknapp je otkrio da je smatrao Bentleyjev potez neprikladnim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da je to bila šala, ali nisam bio zadovoljan tim potezom, iskreno da vam kažem. Ako ćemo iskreno, pokazao je manjak poštovanja", istakao je jednom prilikom Redknapp.

David Bentley je dres Tottenhama nosio od 2008. do 2011. godine. On je formalno član Tottenhama bio još nekoliko godina nakon toga, ali su ga Pijetlovi posuđivali Birmignhamu, West Hamu, Rostovi i Blackbournu. Karijeru je okončao na ljeto 2014. godine nakon što je godinu dana bio bez kluba. Tada je poručio da jednostavno više ne uživa u fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi