Hart: Ne mrzim Guardiolu, to nije profesionalno

Trenutno brani za Torino

Hart: Ne mrzim Guardiolu, to nije profesionalno

Engleski golman Joe Hart ovog ljeta je zamijenio Manchester City sa Torinom. 

Hart (29) je u Seriju A bio primoran doći nakon što ga je prethodno 'prekrižio' Guardiola,  a danas kada je prošlo nekoliko mjeseci od dolaska smatra da je napravio dobar potez i zahvalan je na prilici koju je dobio u Torinu. 

"U augustu se sve dogodilo tako brzo. Zahvalan sam Torinu što sam dobio pravu priliku. Odrastao sam gledajući italijanski fudbal na TV-u, posjetio sam grad prije nego što sam potpisao i svidio mi se. Preporuke mi je dao Patrick Viera", kazao je Hart za La Stampu. 

Iako je morao otići sa Etihada, trenera Guardiolu mrzi.

"Ne mrzim Pepa, to ne rade profesionalci. Sad sam u Torinu, što znači da nisam imao izbora nego otići. Ne razmišljam trenutno o budućnosti, jer želim uživati u Torinu", istakao je Hart, te usporedio ligu u Italiji i Engleskoj.

"Ne vidim puno razlika između Serije A i Premiershipa. Obje lige su nepredvidive i svašta se može dogoditi. Navijači su me iznenadili. Stadioni su rijetko rasprodani, ali atmosfera je odlična", kazao je, između ostalog, Hart.

Hartu, koji je ove sezone primio 12 golova, posudba u Torinu ističe na ljeto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi