Hartenbach: Čekamo taj 'Dan D' za Mensura Mujdžu
Foto: Kicker.de

Sportski direktor Freiburga

Hartenbach: Čekamo taj 'Dan D' za Mensura Mujdžu

U reprezentativnoj akciji u duelima protiv Andore i Austrije bh. reprezentativac Mensur Mujdža upisao je 180 minuta, a upravo su ovakvi nastupi ono što fudbaleri Freiburga nedostaje u dresu njegovog kluba oe sezone.

U aktuelnoj sezoni Bundeslige desni bek naše reprezentacije upisao je svega jedan nastup u kojem je svih 90 minuta proveo na terenu. Bilo je to još 24. septembra u susretu protiv Hoffenheima koji je okončan remijem (3:3). Pored ovoga nastupa samo još jednom je Mujdža susret počeo u startnoj postavi, a tri puta je u igru ušao na poluvremenu, dok je jednom nastup upisao ulaskom u igru u 90. minuti utakmice.

Šest nastupa u dosadašnjih 27 kola svakako nisu ono s čim bh. reprezentativac može biti zadovoljan. 

"U momentu on ima možda razloga da bude nezadovoljan", kaže Klemens Hartenbach, sportski direktor Freiburga. 

Ipak, prvi operativac Mujdžinog kluba u izjavi za Kicker kaže da se bez obzira na sve fudbaler koji je u klub stigao u ljeto 2009. godine "posve profesionalno odnosi prema svim klupskim obavezama".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Glavni konkurenti za mjesto u ekipi našem reprezentativcu su Oliver Sorg i Sascha Riether.

"Kao i od svakog igrača i od njega očekujemo da bude u potpunosti fizički spreman i momentalno spreman. Upravo taj osjećaj i imamo, i on je u potpunosti spreman za igru samo čekamo taj 'Dan D' za njega", objasnio je Hartenbach trenutno situaciju oko Mensura Mujdže koji je u prošlosti imao dosta problema oko povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti