FK Željezničar potvrdio da Aleksandar Kosorić više nije član kluba s Grbavice

Sporazumni raskid saradnje

FK Željezničar potvrdio da Aleksandar Kosorić više nije član kluba s Grbavice · Zvanično

E. Čaušević

FK Željezničar je jesenji dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završio porazom u Gabeli od GOŠK-a, a to je bio i posljednji meč za Aleksandra Kosorića u dresu kluba s Grbavice što su Plavi danas i zvanično potvrdili.

Željezničar je u prvom dijelu sezone u potpunosti podbacio i iznevjerio očekivanja, te je jasno da će ove zime biti itekako radno na Grbavici jer se očekuju mnoge promjene u igračkom kadru.

Plavi su porazom u Gabeli završili jesenji dio sezone, a kako je SportSport.ba najavio to je bio i posljednji susret iskusnog Aleksandra Kosorića u dresu Željezničara.

Željezničar je danas potvrdio da Kosorić više nije član ovog kluba i da je saradnja sporazumno raskinuta.

"Aleksandar Kosorić se oprostio od dresa FK Željezničar. Aleksandar Kosorić i FK Željezničar su danas, na zahtjev igrača, potpisali sporazumni raskid ugovora", navodi se u saopštenju Plavih i dodaje.

Oglasi

"Kosorić je odigrao 188 utakmica za Želju, a nastupao je ukupno osam sezona u dresu Plavih. FK Željezničar se neizmjerno zahvaljuje Aleksandru Kosoriću na doprinosu na terenu i van njega, profesionalnom odnosu i dostojnom predstavljanju kluba".

Kosorić je u Željezničar stigao prvi put na ljeto 2014. godine iz Radničkog iz Niša, te je proveo skoro tri godine na Grbavici. U klub se vratio ponovo početkom 2020. godine.

Aleksandar Kosorić
Aleksandar Kosorić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

11 nastupa
9 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Inače, ovaj 36-godišnji defanzivac ponikao je u Slaviji iz Sarajeva, a pored Željezničara igrao je još za Partizan, Rad, Radnički Kragujevac, Erbil, Radnički Niš, Radnik iz Bijeljine, Spartaks i Balzan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kosorić je odigrao i jednu utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv Japana 2016. godine kada je selektor bio Mehmed Baždarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Rent a Club
2 0
Cvare_Sala
Govorio sam vec, neka odu na Instagram profil @direktorsportski i nadju pojacanja. Ovako bruka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi