Salihamidžić našao fantastičnu zamjenu za Neuera, navijači tvrde da je on bolji i od Livakovića

Mogu ga dovesti za dosta manje novca

Salihamidžić našao fantastičnu zamjenu za Neuera, navijači tvrde da je on bolji i od Livakovića

Endin Čaušević

Njemački golman Manuel Neuer prouzrokovao je veliki problem čelnicima Bayerna jer je zadobio tešku povredu koljena na skijanju i bit će van terena do kraja sezone što znači da u minhenskom klubu moraju ekspresno dovesti novog golmana i čini se da su konačno pronašli pravo rješenje.

Neuer je šokirao sve prije nekoliko dana kada je objavio na Instagramu fotografiju iz bolnice i potvrdio je da je operisao koljeno, te da je za njega ova sezona nažalost završena.

Međutim, ono što je posebno iznenadilo jeste da je povredu zadobio izvodeći akrobacije na skijanju iako mu je to u ugovoru s Bayernom izričito zabranjeno.

Tako su se Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn našli u velikom problemu jer moraju pronaći novog golmana i cilj je da ga dovedu već početkom januara kako bi bio na raspolaganju Julianu Nagelsmannu odmah u nastavku drugog dijela sezone.

U Bayernu su pokušali to da riješe na jednostavan način i vrate Alexandera Nubel s posudbe iz Monaca, ali su čelnici francuskog kluba odbili pristati na to jer bi oni tako ostali bez prvog golmana.

Jasno je da Nagelsmann ne želi da mu iskusni Sven Ulreich i mladi Johannes Schenk budu jedini izbor na poziciji golmama, te će Bayern morati da odriješi kesu i dovede novog golmana.

Oglasi

S Bavarcima se prvo počeo povezivati Dominik Livaković koji briljira na Mundijalu u Kataru, ali jasno je da bi njegov transfer bio dosta skup jer se spekuliše da će Dinamo tražiti za njega oko 20 miliona eura.

Očito je da Salihamidžić i društvo nisu spremni da u januaru izdvoje toliko novca za golmana, te su odlučili da potraže neku jeftiniju soluciju i čini se da su na korak da naprave pun pogodak.

Ugledni Kicker objavio je da je Bayern pokazao interes za iskusnog Keylora Navasa koji bi bio privremeno rješenje, ali i dosta jeftinija opcija nego što je to slučaj s Livakovićem.

Navas bi koštao Bavarce samo oko pet miliona eura i vjeruju da bi ga dosta lakše doveli jer ovaj 35-godišnjak ove sezone ima ulogu rezervnog golmana u PSG-u, a poziv iz Minhena bi teško odbio.

Čak i navijači Bayerna smatraju da je to odlična opcija i dosta bolja u ovom trenutku od Livakovića jer se radi o provjerenom golmanu koji već dugi niz godina brani na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navas s Parižanima ima ugovor do ljeta 2024. godine, a u klub je stigao prije tri godine iz Real Madrida za 15 miliona eura. Već se odavno špekuliše da želi napustiti Pariz, a odlazak u Bayern za njega bi sigurno bila najidealnija opcija.

Kostarikanac bi navodno potpisao ugovor do ljeta 2024. godine i bio bi prvi golman do kraja sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mate.raguz
Ajde isusa ti, pa svi znamo da je Zagreb nas, ima nas vise od njia, zato i pivaju Herceg Bosno, jer je Zagreb nas glavni grad, najvise nas ima u njemu:)Ajmo nasiiii!!!!
1 5
Voland
Ma jok, sigurnije je dovesti golmana iz HNL-a, nego višestrukog osvajača LP
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi