Čovjek koji je srušio Salihamidžića i dalje mu ne da mira: "To što je uradio je katastrofalno!"

Opet ga je prozvao

Čovjek koji je srušio Salihamidžića i dalje mu ne da mira: "To što je uradio je katastrofalno!"

Admin Čaušević

Iako već sedmicama nije sportski direktor Bayerna najveći kritičar Hasana Salihamidžića ne miruje te nastavlja da upućuje otrovne strijelice ka slavnom bh. fudbaleru.

Dok je bio sportski direktor Bayerna Salihamidžić se stalno suočavao sa kritikama, najviše od Lothara Mattheusa, bivšeg osvjača Zlatne lopte i nekada odličnog fudbalera, a sada stručnog komentatora.

Posljednja otrovna strijelica koju je Matheus uputio prema Salihamidžiću tiče se i dalje najskupljeg pojačanja u historiji Bayerna, Lucasa Hernandeza.

Nijemac je kazao da je uložnih 80 miliona eura na francuskog defanzivca bilo užasno te da ga odmah treba prodati bez previše razmišljanja.

"Hernandeza bih odmah prodao. Uopšte nije cijenjen u klubu. Količina potrošenog novca je katastrofalana ako pogledate cijelu njegovu karijeru."

Oglasi

"Pokazivao je mentalitet na terenu, ali je bio često povrijeđen, to bi trebao znati i ostati lojalan klub, ali to očigledno ne radi."

"Zato bih mu odredio cijenu i poželio sretan puta. Isto se odnosi i na drugog Francuza, Benjamina Pavarda. Kyle Walker i Kim Min Jae bi bili dobre zamjene", poručio je Matheus.

Hernandez je već ranije poručio da želi preći u PSG, Bayern za njegov igrački karton traži oko 60 miliona eura i ostaje da se vidi da li će transfer biti realizovan.

Francuz je ranije bio voljan na ostanak i čak je razgovarao sa Salihamidžićem oko produženja saradanje, međutim nakon otkaza proslavljenom bh. asu sitaucija se promijenila. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovom 27-godišnjaku ugovor s Bavarcima ističe sljedećeg ljeta te Bavarci nemaju previše izbora nego će ga morati prodati ovog ljeta. 

Inače, Hernandez je propustio većinu minule sezone zbog teške povrede ligamenata i teško je vjerovati da će Bayern uspjeti unovčiti njegovu prodaju za 60 miliona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Da ima znanje, bio bi trener, direktor.... a ne komentator
0 0
sloboda2
A ovaj lik kao neki faktor ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi