Na pomolu veliki preokret: Kyle Walker ostaje u Manchester Cityju?

Pregovori u toku

Na pomolu veliki preokret: Kyle Walker ostaje u Manchester Cityju?

Esmer Oštraković

Iako su u posljednjih nekoliko dana gotovo svi svjetski mediji tvrdili da Walker ovog ljeta napušta Manchester City, na pomolu je veliki preokret.

Naime, Walkeru ugovor sa trenutnim klubom ističe u ljeto 2024. godine, a iznenada se za njegovo dovođenje zainteresovao Bayern iz Minhena.

Walker je nezadovoljan minutažom koju je dobijao ove sezone, a kap koja je prelila čašu bilo je finale Lige prvaka.

Na toj utakmici se očekivalo da će Walker igrati od prve minute, ali on je dobio tek nekoliko minuta na terenu, a to mu se nije dopalo.

Bayernov trener Thomas Tuchel nada se novom desnom beku budući da Benjamin Pavard ne namjerava produžiti ugovor.

Oglasi

Ipak, ekskluzivno je Fabrizio Romano prenio informaciju da je na pomolu veliki preokret kada je riječ o Walkeru.

"Manchester City i Walker su u pregovorima oko produženja ugovora. Još uvijek postoji šansa da ostane u ovom klubu uprkos interesu Bayerna. Tim iz Minehna želi Walkera, ali Manchester City pregovara sa njim", napisao je Romano.

Walker je upisao 254 nastupa za City otkako se pridružio klubu za 45 miliona funti 2017., dok je prethodno kao iugrač Tottenhama odigrao 229 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veteran je povezivan i sa senzacionalnim transferom u redove novog premierligaša Sheffielda Uniteda, u kojem je ponikao.

Ostaje da vidimo kakav će konačan ishod biti kada je riječ o sagi zvanoj Kyle Walker.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Super!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi