Hasan Salihamidžić ima apsolutnu podršku rukovodstva Bayerna!
Foto - EPA

Za njih radi odličan posao

Hasan Salihamidžić ima apsolutnu podršku rukovodstva Bayerna!

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić našao se pod velikim pritiskom nakon što su se u javnosti pojavile informacije o njegovom sukobu sa trenerom Bayerna Hansijem Flickom.

Njemački mediji konstantno su pisali o svađama Salihamidžića i Flicka i veoma lošim odnosima, koji su se navodno završili odlukom trenera da napusti klub na kraju sezone.

Igrači i navijači bavarskog velikana stali su na stranu trenera. Flick je navodno najavio mogućnost ostanka ako bi Salihamidžić dobio otkaz, ali to se neće desiti.

Čelnici bavarskog velikana održali su sastanak proteklog vikenda. Usprkos svim špekulacijama o eventualnom otkazu nekadašnjem bh. fudbaleru i legendi kluba, to se neće desiti.

Bild tvrdi da je Brazzo dobio potpunu podršku za ono što radi u klubu i ukazano mu je povjerenje za naredni period, što je svakako velika stvar za Salihamidžića.

Oglasi

Podržao ga je javno predsjednik Herbert Hainer.

"Svi razumijemo da trener želi nove i vrhunske igrače, ali od 8. marta prošle godine nismo imali navijača na tribinama. Treneri uvijek gledaju kratkoročno, a sportski direktor je zadužen za ekonomsku stabilnost. Zbog pandemije ćemo do kraja sezone imati gubitke od 150 miliona eura", rekao je Hainer.

I Miroslav Klose 'zakuhao' sa Salihamidžićem: Braco mu zapamtio zapostavljanje sina

Nakon što je trener Bayerna Hansi Flick javno saopštio da na kraju sezone želi napustiti ekipu Bayerna, isto je najavio i njegov pomoćnik Miroslav Klose.

Legendarni fudbaler koji je prošle godine imenovan za asistenta Flicku u ekipi Bayerna tvrdi da je komunikacija u Bayernu ogroman problem i da zbog toga razmišlja da ode.

Bild navodi kako je Klose izuzetno razočaran odnosom Hasana Salihamidžića prema njemu i najavio je odlazak.

"Za mene nije nikakav problem što klub nije razgovarao sa mnom. Ono što me je natjeralo da razmislim o svojoj budućnosti je to na koji način ovdje ljudi komuniciraju jedni s drugima", rekao je Klose za Bild.

Ovaj list tvrdi da tenzije između Salihamidžić i Klosea traju već određeno vrijeme. Brazzo nije bio zadovoljan kako se Miro odnosio prema njegovom sinu Nicku dok je vodio U17 ekipu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nick Salihamidžić je većinu vremena provodio na klupi. Hasan mu je to itekako zamjerio i njihov loš odnos se nastavio i po dolasku Klosea u prvi tim.

Nezadovojan je Klose što mu niko nije pristupio za razgovor oko produžetka saradnje. Njegov ugovor ističe u junu ove godine i sve su prilike da će i on napustiti klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Rekao sam ja davno, prvo Angela Merkel pa onda naš Kajzer Brazzo.
7 2
TesanjskiBrnjo
Naravno da ima podrsku, da je nece imati neznalica Flick? Iskoristio korona situaciju da uzme LP da su se igrali dvomeci davno bi on bio bivsi, znaju to Uli i Karl. Pocisti *****a Brazzo.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi