Pogledi od kojih se ledi krv u žilama: Sreća pa Kahn i Brazzo nisu sjedili blizu njih dvojice

Rummenigge i Hoeness moraju reagovati

Pogledi od kojih se ledi krv u žilama: Sreća pa Kahn i Brazzo nisu sjedili blizu njih dvojice

Endin Čaušević

Bayern je za vikend doživio šokantan poraz na Allianz Areni od Leipziga (1:3) i kako stvari stoje ostat će i bez titule prvaka Njemačke. Nezadovoljni navijači traže promjene u klubu, a reakcija Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa najbolje pokazuje kakva atmosfera vlada u Bayernu i da više ničiji status u tom velikanu nije siguran.

Bavarci su u očajnoj formi u finišu sezone, a sve se krenulo rušiti kao kula od karata nakon što su Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić odlučili da pred najvažnije utakmice zamijene trenera.

Julian Nagelsmann je neočekivano dobio otkaz, a umjesto njega za novog trenera izabran je Thomas Tuchel. Sada je jasno da je to bio ogroman kiks jer dolaskom Tuchela krenuo je vrtoglav pad Bavaraca.

Prvo su ispali u DFB Pokalu, a zatim i u četvrtfinalu Lige prvaka. Očekivalo se da će Bayern osvojiti barem titulu u Bundesligi, ali kako stvari stoje ni to se neće desiti.

Kolo prije kraja Borussia Dortmund drži lidersku poziciju i pobjedom u posljednjem kolu na svom terenu protiv Mainza će postati prvaci. Bayern gostuje Kolnu, ali je Bavarcima potrebna pobjeda i čudo u Dortmundu da odbrane titulu prvaka Njemačke.

Bayern je u subotu šokantno poražen od Leipziga, a kakva atmosfera vlada u minhenskom klubu pokazala je najbolje reakcija čelnika ovog kluba Rummeniggea i Hoenessa.

Oglasi

Kamere su snimile čelne ljude Bayerna kada je Leipzig poveo sa 2:1, a na izrazima njihovih lica vidjelo se koliko su bijesni i razočarani zbog takvog razvoja situacije na Allianz Areni.

Reakciju Rummeniggea i Hoenessa pogledajte OVDJE.

Njemački mediji pišu da najviše zabrinuti trebaju biti Kahn i Salihamidžić jer im se ozbiljno "tresu" stolice i neće biti čudo ukoliko obojica na kraju ove veoma loše sezone dobiju otkaze.

Da su i oni sami svjesni teške situacije koje se nalaze pokazalo se kada je Leipzig poveo sa 3:1, a izrazi lica Kahna i Brazze su sve pokazali.

Image

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sigurno je da se u Bayernu spremaju velike promjene na ljeto što se tiče igračkog kadra, ali i na funkcijama unutar kluba.

Bild piše da je Kahn već otpisan, ali da bi njegovim stopama mogao i Brazzo bez obzira što ima podršku čelnika kluba. Ipak, čini se da je poraz od Leipziga i bivšem bh. reprezentativcu dodatno otežao situaciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Baš je njih briga , ako ostanu bez posla opet na slatkim mukama kud sa vec silnim milionima koje su več uzeli
0 0
StarMoVe
Koji banditi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi