Oliver Kahn tvrdi da su mu zabranili dolazak u Koeln

Čestitao igračima na tituli

Oliver Kahn tvrdi da su mu zabranili dolazak u Koeln

Edmir Škorić

Netom nakon što je sezona završena, Bayern je smijenio Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića.

Legendarni golman Bayerna nije danas bio u Koelnu, jer očigledno je već saznao šta će uslijediti, uostalom tvrdi da su mu zabranili dolazak, dok je Hasan Salihamidžić viđen kako na tribinama slavi gol Jamala Musiale u 89. minuti vrijedan nove titule.

Bavarci su iskoristili neočekivan kiks Borussije Dortmund protiv Mainza, pa su pobjedom u Koelnu osvojili 11. uzastopnu titulu.

Nedugo nakon toga, Bayern je objavio da se rastaje sa Kahnom i Salihamidžićem. Nekadašnji čuvar mreže Bavaraca poslao je poruku igračima putem društvenih mreža.

"Nevjerovatno! Veliki kompliment i svaka čast momci! Uvijek sam vam to govorio! Uvijek daj sve do kraja i nikad ne odustaj. Nevjerovatno sam ponosan na vas i ovo postignuće!", poručio je Kahn putem Twittera i otkrio da je htio da dođe u Koeln, ali...

"Plan mi je bio doći u Koeln i onda, naravno, proslaviti naslov s ekipom, ali bilo mi je zabranjeno".

Oglasi

Vrijeme će pokazati da li je Bayern napravio dobru stvar otpuštajući svoje dvije legende, koje su imale blistavih trenutaka i dobrih poteza, no i dosta loših stvari u posljednje vrijeme.

Bayern je sezonu spasio titulom koja je doslovno bila poklon rivala, ali razočarenja su bila rana ispadanja iz Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Mišljenja o neočekivanom potezu čelnika Bayerna su podijeljena. Neki smatraju da nije u redu da im se u ovom trenutku kada se slavi isporuče otkazi, dok drugi vjeruju da je bilo vrijeme da se takvo što i napravi i da su upravo njih dvojica prouzrokovali mnoge probleme Bayernu ove sezone.

Bilo kako bilo, Bayern će sa nekim novim ljudima krenuti u ljetni šoping, a i dalje je glavni cilj dovođenje sjajnog napadača, kao i pojačanje u veznom redu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oliver Kahn je imenovan u upravni odbor Bayerna 1. januara 2020. godine, a 1. jula 2021. godine preuzeo je funkciju generalnog direktora. Dok je bio član uprave, Bayern je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, dva puta njemačko prvenstvo, DFB kup i DFL Superkup.

Nakon što je preuzeo dužnost izvršnog direktora od Karl-Heinz Rummeniggea, klub je još dva puta osvojio prvenstvo i DFL Superkup. Prije toga, Kan je bio golman i kapiten rekordnih šampiona Njemačke od 1994. do 2008. godine i osvojio je Ligu šampiona, Interkontinentalni kup, Kup UEFA, njemačko prvenstvo osam puta i DFB kup i DFL Liga kup šest puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi