Igrači Bayerna okupljeni na centru hvatali se za glave, pa počeli sprintati na drugu stranu

Za ovakve stvari se živi

Igrači Bayerna okupljeni na centru hvatali se za glave, pa počeli sprintati na drugu stranu

Edmir Škorić

Ne postaje se prvak Njemačke svaki dan, a naročito ne na način da ti titulu pokloni najveći rival.

Bayernova sezona bila je užasna, ali na kraju su ipak došli do nove titule u Bundesligi. Iako je uoči ovog, posljednjeg kola Borussia Dortmund bila na vrhu, nije znala da postane prvak.

U Dortmundu je Mainz vodio 2:0, završeno je 2:2 i to je značilo početak velikog slavlja Bavaraca, koji su prethodno imali dramu u svom meču sa Koelnom.

Bayern je od osme minute vodio golom Kingsleyja Comana, ali je Ljubičić iz penala u 81. Koelnu donio izjednačenje. U 85. minuti ulazi Jamal Musiala, a mladi veznjak će četiri minute kasnije zabiti sjajan gol za, ispostavit će se, titulu, Bayernovu 11. u nizu i 33. ukupno.

Igrači Bayerna su ranije završili svoj meč, a onda su se okupili na centru kako bi ispratili završnicu u Dortmundu, gdje je u tom trenutku Mainz vodio 2:1, ali gol Sulea u 96. minuti vratio je zabrinutost na lica igrača i stručnog štaba Bayerna.

Oglasi

Na njihovu sreću, nije bilo vremena, Borussia je na kraju ostala bez pobjede, pa je Bayern zahvaljujući boljoj gol-razlici mogao da počne sa slavljem. Igrači su odmah počeli da sprintaju prema tribini na kojoj su bili smješteni navijači tog kluba.

Nakon utakmice, došla je neočekivana vijest o smjeni Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića, koji je upravo na tribinama Koelna slavio novu titulu, ali ubrzo je shvatio da više neće biti dio ovog velikog kluba.

Iako je osvojena titula, u Bayernu sezonu smatraju neuspješnom jer su prerano ispali iz Kupa i iz Lige prvaka, a mnoge kritike su usmjerene upravo prema Kahnu i Salihamidžiću, koji su bili zaduženi za sve transfere, uostalom i za odluku da usred sezone Juliana Nagelsmanna zamijene Thomasom Tuchelom, nakon čega je mnogo toga krenulo nizbrdo u Bavarskoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Borussije, nikom nije jasno kako su mogli sebi da dopuste takav luksuz i da danas ne osvoje titulu koja im je bila servirana. Marco Reus je bio u suzama, vjerovatno je ovo bila posljednja i jedina prava šansa da se okiti titulom prvaka Njemačke kao jedna od legendi Bundeslige.

Na kraju uz Bayern i Borussiju u Ligu prvaka idu Leipzig i Union Berlin, dok su iz lige ispali Hertha i Schalke, a Stuttgartu slijedi razigravanje s HSV-om.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti