Hasan Salihamidžić slavio titulu, pa dobio otkaz!

Neočekivan potez

Hasan Salihamidžić slavio titulu, pa dobio otkaz! · Zvanično

E. Škorić

Novi - stari prvak Njemačke, Bayenr, objavio je kako je Hasan Salihamidžić dobio otkaz na mjestu sportskog direktora Bayerna, unatoč osvojenoj tituli.

Bayern je danas gostovao u Koelnu i nakon velike drame došao do 11. uzastopne titule. Gol Jamala Musiale u 89. minuti donio je naslov Bavarcima, budući da je Borussia u Dortmundu kiksala protiv Mainza (2:2).

Sa tribina stadiona u Koelnu Salihamidžić je nervozno pratio veliku dramu, a na kraju je snimljen kako luduje od sreće.

[/streamja]

Osim Salihamidžića, smijenjen je i Oliver Kahn, još jedan bivši igrač, odnsono slavni golman. Kahna nije bilo na tribinama danas, navodno jer je već ranije saznao da se na njega više ne računa i da mora da napusti klub.

Oglasi

Na zvaničnoj klupskoj stranici Bayern je objavio da se rastao od Olivera i Hasana. Naredni direktor bit će Christian Dreese, a u Minhenu će biti održan ubrzo sastanak na kojem će biti i potvrđene velike promjene.

Iako je osvojena titula, u Bayernu sezonu smatraju neuspješnom jer su prerano ispali iz Kupa i iz Lige prvaka, a mnoge kritike su usmjerene upravo prema Kahnu i Salihamidžiću, koji su bili zaduženi za sve transfere, uostalom i za odluku da usred sezone Juliana Nagelsmanna zamijene Thomasom Tuchelom, nakon čega je mnogo toga krenulo nizbrdo u Bavarskoj.

Bivši bh. reprezentativac je prošlog ljeta potpisao ugovor s Bayernom do 2026. godine, ali godinu dana kasnije je otpušten, zbog čega će očito dobiti i odštetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna u augustu 2017. godine, a u julu 2020. mu je ugovor prvi put produžen.

Otkako je Salihamidžić postao sportski direktor, Bayern je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Delminium
Koji amateri donose odluke u Bayernu. Minutu poslije osvajanja titule pustiš informaciju o otkazu Hasanu i Kahnu.
5 1
gh0ast
Sad da zauzme mjesto u Juventusu i preporodi ih
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi