Čovjek kojeg je Salihamidžić spasio od siromaštva rekao dosta!
FOTO: Izbjeglički kamp u kojem je odrastao jedan od najboljih igača Bayerna

Menadžer najavio

Čovjek kojeg je Salihamidžić spasio od siromaštva rekao dosta!

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić više nije sportski direktor Bayerna nakon što je krajem sezone dobio otkaz, a čini se da Braco nije jedini koji će otići jer o tome razmišlja nekolicina fudbalera. 

Kako sada stvari stoje prije ili kasnije Bayern će napustiti čovjek kojeg je Salihamidžić spasio od siromaštva i omogućio mu lagodan i ugodan ostatak života.

Tokom svog šestogodišnjeg mandata proslavljeni bh. as je doveo veliki broj igrača u Minhen, a jedan od najboljih poteza mu je svakako angažovanje Alphonsa Daviesa.

Kanađanine liberijskog porijekla je u međuvremenu postao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu i odlučio je da ne produži ugovor s Bavarcima.

Davis je putem svog menadžera kazao da je dosta špekulacijama i odlučio je da eventualno produženje ugovora ostavi za neki drugi period. To se u modernom fudbalu jasno shvata kao želja za odlaskom.

Oglasi

Salihamidžić je doveo Daviesa u Bayern 2019. godine

"Možda je najbolje da se sačeka 2024. godina da vidimo kako se klub razvija", rekao je Daviesov menadžer.

U Bayernu nisu sjedili skrštenih ruku te su već završili Daviesovu zamjenu pošto iz Borussije Dortmund kao slobodan agent stiže Raphael Guerreiro.

Davies je redove bavarskog giganta stigao 2019. godine i ima važeći ugovor još dvije sezone, ali već sada je jasno da će Bayern morati prodati prije ili kasnije.

Poznato je da je Davis imao itekako teško djetinjstvo. Pobjegao je iz Liberije, djetinjstvo je proveo u izbjegličkom kampu u Gani, a spas je pronašao u Kanadi.

"Da biste preživjeli, morali ste se dočepati pištolja, a mi to nismo htjeli", rekla je prije nekoliko godina njegov otac Debeah.

"Krajolik je bio zastrašujući, morali ste gaziti preko leševa da biste otišli jesti. Život tamo je bio kao da ste stavljeni u kontejner i onda bacite ključ vani", dodala je majka Victoria.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U zemlji iz Sjeverne Amerike je živio siromašno i skromno sa svojom porodicom, a onda ga je pronašao Salihamidžić za 14 miliona eura doveo u Bayern te tim transferom riješio sve njegove životne probleme.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi