Hasan Salihamidžić će stvoriti novi Bayern, a zatim odlazi
Popularni Braco je dobio veliki projekat u ruke. Za sada on svoj posao radi jako dobro, ali tek su pravi izazovi pred njim (Foto: EPA)

Već pregovaraju sa nasljednikom

Hasan Salihamidžić će stvoriti novi Bayern, a zatim odlazi

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić postao je novi sportski direktor Bayerna 2017. godine.

Nakon što je nekoliko poznatih imena odbilo ovu funkciju, Braco je bio dovoljno hrabar da je preuzme bavarskog velikana i da se uhvati u koštac sa svim problemima koji su vladali u ovom timu, posebno na početku ove sezone.

Dobio je Salihamidžić ogroman zadatak od rukovodstva tima. Potrebno je u narednim godinama potpuno renovirati tim, a sa poslom je bivši reprezentativac BiH već počeo.

Dogovorio je Hasan nekoliko zanimljivih transfera, a Bayern će biti veoma aktivan na ljetnoj pijaci, kada će pokušati da što više ojačaju tim i da nadomjeste određene odlaske.

Ipak, nakon što završi posao oko renoviranja tima, Salihamidžić će napustiti funkciju sportskog direktora. Planirano je da ostane do 2022. godine na toj poziciji, a umjesto njega bi trebao doći Max Eberl.

Eberl je bio prva želja čelnika bavarskog velikana i 2017. godine. Međutim, on je odlučio da ostane u Borussiji iz Moenchengladbacha i potpisao je ugovor na pet godina.

Međutim, pregovori su ponovo otvoreni. Prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness pokušava nagovoriti Eberla da preuzme tu funkciju 2022. godine i to bi se na kraju moglo i desiti.

Ne zna se još uvijek hoće li Hasan Salihamidžić dobiti neku novu ulogu u slučaju da ostane bez posla. Braco je dobio veliki projekat u ruke i sigurno da u njemačkom velikanu računaju na njega i u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prvi čovjek kluba 2022. godine trebao bi postati legendarni Oliver Kahn, a u ljeto iste godine će svoj dugogodišnji boravak u klubu završiti Uli Hoeness.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi