Veliki Brazzin poraz posljednjeg dana prijelaznog roka: Odbio ga je jedan od najtalentovanijih

Hasan ga je želio, ali...

Veliki Brazzin poraz posljednjeg dana prijelaznog roka: Odbio ga je jedan od najtalentovanijih

E. Ganibegović

Jučer je bio posljednji dan prijelaznog roka u mnogim ligama u Evropi.

Prometno je bilo u Barceloni koju je napustio Pierre-Emerick Aubameyang koji je otišao u Chelsea, Ez Abde je otišao na posudbu u Osasunu, Martin Braithwaite je konačno dobio slobodne papire i otišao u Espanyol, dok su stigli Hector Bellerin i Marcos Alonso.

Katalonci su se ovog ljeta znatno pojačali, no financijska situacija je i dalje nestabilna. Upravo iz tog razloga, za pravu cijenu, Joan Laporta je priznao da je spreman odreći se svakog igrača.

To su, prema natpisima inostranih medija, htjeli da iskoriste Bayern i Hasan Salihamidžić i da dovedu 17-godišnjeg Gavija, jednog od najtalentovanijih veznjaka svijeta, no posljednjeg dana prijelaznog roka to im nije pošlo za rukom.

Mladi veznjak u tekućoj sezoni više nema osiguranu startnu poziciju, nakon što je prošle godine dobio veliku minutažu, kako pod vodstvom Ronalda Koemana, tako i nakon odlaska ovog stručnjaka. 

Međutim, Xavi radije koristi Sergija Busquetsa, Frenkieja de Jonga i Pedrija. Inače, Franck Kessie također dobiva više šanse na početku sezone, nakon što su ga Katalonci doveli kao slobodnog igrača iz Milana. 

Katalonci su se nadali prodaji Frenkieja de Jonga, koji je imao konkretnu ponudu Manchester Uniteda, ali je to na kraju propalo i on je ostao na Camp Nouu.

Nakon svega, Gavi je ipak poručio čelnicima Bayerna da želi da ostane u Barceloni i da se dalje razvija pod vodstvom Xavija Hernandeza. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, ranije u ovom prijelaznom roku Robert Lewandowski je iz Bayerna prešao u pravo u Barcelonu, no sada minhenski tim nije uspio da "uzvrati udarac".

Također, jučer su i Barceloni određene nade pale u vodu. Htjeli su da dovedu Bernarda Silvu i Nabila Fekira, no sve je na kraju propalo iako je Joan Laporta najavljivao veliko pojačanje. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Babuka1
Sta pisete vi? Gdje radije koristi de jonga, kad je Gavi pocinjao sve tekme od prve minute, a de jong ulazio u drugom poluvremenu.
3 0
Mostarac94
Kakva je ovo sda pozadina dragi ss.ba
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi