Njemačka bruji o izjavi Salihamidžića: Prepotentno, bahato i nekorektno

Veličao je Bayern, ali ponizio druge

Njemačka bruji o izjavi Salihamidžića: Prepotentno, bahato i nekorektno

E. Škorić

U srijedu navečer Bayern je pobijedio Viktoriju Koeln sa 5:0 u meču Kupa Njemačke i nastavio da niže pozitivne rezultate.

Od početka sezone, Bayernu skoro nije uspio da parira. Redom bez problema dobijaju rivale, a u Bundesligi su uspjeli dati 16 golova na četiri meča i samo su dva primili. Imaju tri pobjede i remi u posljednjem 4. kolu protiv Borussije Moenchengladbach (1:1), koja je nekim čudom uspjela da priredi senzaciju i ostane neporažena.

Nakon pobjede protiv Viktorije iz Koelna u Kupu, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić dao je izjavu koja je poprilično razbijesnila mnoge u Njemačkoj i treneri ostalih bundesligaških ekipa smatraju je prepotentnom, bahatom i nekorektnom.

"Ako pogledate naše treninge, stvarno su jači i bolji od nekih bundesligaških utakmica", rekao je Salihamidžić u srijedu navečer o visokoj kvaliteti tima njemačkog prvaka.

Nepotrebna bahatost sportskog direktora ili jednostavno opisivanje činjenica? Među bundesligaškim trenerima bilo je pomiješanih reakcija na Salihamidžićeve izjave, koji je ove sezone Bundeslige već pobijedio 6:1 u Frankfurtu i 7:0 u Bochumu.

Trener Kolena Steffen Baumgart je, primjerice, preuzeo lopticu od Salihamidžića i osvrnuo se na slična zapažanja.

Oglasi

"Meni je isto: na treningu često imate osjećaj da je intenzitet i način igre viši i kvalitetniji nego u nekim utakmicama Bundeslige".

Trener Leipziga Domenico Tedesco također se osvrnuo na samohvalu sportskog direktora Bayerna, koja je izazvala negodovanje, posebno u navijačkim krugovima:

"Već imaju jako dobrih jedanaest i vjerojatno još jednog jako dobrog na klupi. Sjajna momčad! Mislim da ne bismo trebali iznositi preuranjena mišljenja", rekao je trener Leipziga.

S druge strane, dugogodišnji trener Freiburga Christian Streich je Salihamidžićevu izjavu o treningu ocijenio pretjeranom ili u najmanju ruku deplasiranom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I u Frankfurtu, gdje je Eintracht na startu Bundeslige jako stradao protiv Bayern, glavni trener Oliver Glasner smatra da je Bayern previše jak za sve, ali da je izjava o tome da su treninzi Bavaraca jači od nekih bundesligaških utakmica ipak malo pretjerane.

Bayern će pak svoje najbolje lice trebati pokazati u Ligi prvaka gdje juri trofej. U grupnoj fazi imaće dobre izazove u vidu Barcelone i Intera, dok bi Plzen trebao da bude lagan zalogaj za sve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...u pravu je,ta liga je toliko propala da je trening svake ozbiljnije ekipe iz liga petice ozbiljniji i bolji od ligaskih utakmica u Bayernligi...
4 5
Ajax11
Pa to je vec prije 10-12 godina i Henes u emisiji Sport1 rekao! Kaze: radije gledam naš trening nego neki meč u ligi , jer su naši treninzi jači od neki tekmi. To je Brazo sada samo preuzeo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi