U Bayernu nema više nedodirljivih: "Prodat ćemo i vas dvojicu ako dođu prave ponude"

Mijenja se politika kluba

U Bayernu nema više nedodirljivih: "Prodat ćemo i vas dvojicu ako dođu prave ponude"

E. Čaušević

U Bayernu se ovog ljeta spremaju velike promjene, a sve je počelo otkazima Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu. No, njemački mediji pišu da će biti promjena i što se tiče igračkog kadra, a navodno klub je spreman da proda dvije velike zvijezde u ljetnom prelaznom roku.

Bayern igra jednu od lošijih sezona u proteklih 20-tak godina iako je ovaj klub uspio na kraju da odbrani titulu prvaka Njemačke.

Međutim, bilo je jasno da stvari u Bayernu više ne funkcionišu, a čelnici kluba odlučili su da reaguju. Još tokom slavlja zbog proslave titule otkaze su dobili Salihamidžić i Kahn, dok ni pozicija Thomasa Tuchela nije baš najsigurnija.

No, ugledni Bild piše da će biti sigurno promjena i što se tiče igračkog kadra i da zbog toga klub što prije želi pronaći novog sportskog direktora koji će biti zamjena za Salihamidžića.

Čelnici Bayerna već znaju da im je prioritet dovođenje napadača jer se ispostavilo da je odlazak Roberta Lewandowskog bio ogroman udarac, te da je minhenskom klubu itekako potrebnla "klasična devetka".

Da bi doveli što zvučnije pojačanje klub mora prodati nekoliko igrača kako bi osigurao dovoljno novca, a Bild navodi da niko u ekipi nije siguran.

Oglasi

U posljednje vrijeme špekuliše se da Joshua Kimmich želi da napusti Bayern i ide u Barcelonu, a navodno čelnici kluba mu neće praviti problem ukoliko za ovog veznjaka dođe primamljiva ponuda.

No, Kimmich nije jedini od "domaćih" igrača koji bi mogli napustiti Bayern. Isto se govori i za Leona Goretzku za kojeg Bayern želi da dobije dobro obeštećenje i uloži ga u dovođenje nekog od napadača.

U klubu smatraju da imaju dovoljno veznjaka na raspolaganju i da neko od trenutnih igrača može ići, ali malo ko je očekivao da će izbor na kraju pasti na Kimmicha i Goretzku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njihova prodaja neće biti prioritet, ali su u klubu jasno dali do znanja obojici da će ih prodati ukoliko neko pošalje za njih dobre ponude, te su na taj način svima pokazali da u svlačionici niko nije nedodirljiv.

Kimmich s Bayernom ima ugovor do ljeta 2025. godine, dok je Goretzka vezan za njemačkog velikana jednu godinu više od svog saigrača.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tako se to radi to je klub nema rekla kazala , jedino što su nabili sportsportu kompleks zvani Bayern
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi