Salihamidžić realizovao najbolji transfer otkako je u Bayernu: "Da, dolazi!"

Odradio je veliki posao

Salihamidžić realizovao najbolji transfer otkako je u Bayernu: "Da, dolazi!"

Admin Čaušević

Hasan Salihamidžić se sedmicama nalazio na udaru navijača Bayerna, ali sada će koliko-toliko smiriti situaciju.

Salihamidžić je danas potvrdio realizaciju svog najboljeg transfera otkako obnaša funkciju sportskog direktora Bavaraca.

Zaslužan je bivši bh. reprezentativac za neke od sjajnih transfera i stvaranje ekipe s kojom je 2020. godine pokorena Evropa.

Međutim, blijedi rezultati u prošloj sezoni, posebno u Ligi prvaka, su uzdrmali Salihamidžićevu poziciju i čak se tražio njegov odlazak.

Ipak, popularni Braco je uspio utišati kritičare sjajnim transferom koji će biti ozvaničen u narednim danima. Riječ je o dovođenju Sadia Manea.

"Da, Mane dolazi u Bayer", bila je kratka Hasanova izjava za njemački Sky čime je praktično potvđen transfer.

Mane će sigurno predstavljati veliko pojačanje za Bavarce nakon što je proteklih šest godina nosio dres Liverpoola gdje je postao jedan od najboljih igrača svijeta.

Liverpoolu će pripasti maksimalno 41 miliona eura što je odlična cifra za igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Redsi imaju garantovana 32 miliona eura, a ostatak se odnosi na bonuse koje će biti lako ispuniti.

Prije Manea Salihamidžić je uoči nove sezone uspio dovesti dvojac iz Ajaxa, Ryana Gravenbercha i Nouassaira Mazraouija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast,covjek djabe dovede jednog od najboljih svjetskih igraca...namagarcio opasno ove glupane u Liverpoolu koji se bave ugovorima igraca...ali dobro se i proslo,oni su Wijnalduma i Origija za koje se moglo uzeti 50 miliona pustili besplatno...strasno sta rade ljudi.
0 7
Pa nemislim bas da je reko dolazi u Bayer, Osim Ako je Braco poceo za Leverkusen radit
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi