Hasanbegović: Gradina je najbolja, igrat ćemo u Prvoj ligi FBiH

Fudbaler Gradine iz Srebrenika za SportSport.ba

Hasanbegović: Gradina je najbolja, igrat ćemo u Prvoj ligi FBiH · Intervju

E. Dindić

Fudbaleri Gradine odličnu su krenuli u novu sezonu, a kako sami kažu cilj je samo jedan i to je plasman u Prvu ligu FBiH. Prošle godine vodili su rovovsku bitku sa ljutim rivalom ekipom Seone, ali je prvenstvo prekinuto uslijed pandemije koronavirusa. 

Jedan od onih koji su standardni ove sezone u timu iz Srebrenika je stoper Eldin Hasanbegović. U razgovoru za SportSport.ba dotakli smo se odličnog starta tima iz Srebrenika, prošle sezone, a zanimljiv odgovor imao je na pitanje ko će u Prvu ligu FBiH iduće sezone.

Koliko ste zadovoljni startom svog tima u novoj sezoni?

"Odradili smo jako dobre pripreme, te odigrali dosta prijateljskih utakmica sa timova iz viših rangova. Nismo zabilježili ni jedan poraz, što je pokazatelj da smo jako dobro radili u pripremnom periodu, a sve da ostvarimo jedan cilj a to je plasman u Prvu ligu FBiH gdje mislim da nam je realno i mjesto."

I prošlu sezonu igrali ste jako dobro a onda je ona prekinuta zbog pandemije koronavirusa?

"Šta da vam kažem, spremaš se za nešto igraš jako dobro međutim ta nesretna pandemija koronavirusa zaustavila nas je prema našem cilju. Ko zna zašto je to dobro, mi smo održavali formu, dobro se spremili te vjerujem da ćemo ove sezone uz maksimalno zalaganje svih nas ostvariti taj cilj. Smatram da smo igrački najkvalitetnija ekipa, te da ćemo ove tvrdnje i dokazati na terenu."

Neizostavan ste član prve postave tima iz Srebrenika, sigurno to što vam trener vjeruje dodatno utiče na vaše samopouzdanje.

"Kada imate u glavi jedan cilj onda morate biti spremni na dosta odricanja i rada kako bi ste došli do tog cilja. U našoj svlačionici vlada dobra atmosfera, što je preduslov za dobar rezultat. Stariji momci vjeruju u mene i moje igre kao i trener, a ja se trudim da to vratim na najbolji mogući način"

Koliko ste zadovoljni svojim igrama u novoj sezoni?

"Nikada nisam volio stavljati sebe u prvi plan, te uvijek se trudim da drugi o meni govore ono što misle. Ali lično sam zadovoljan., no mislim da mogu i moram mnogo bolje. Ovo su mi prve prave seniorske utakmice ove sezone, te izuzetno mi je drago što ljudi u klubu imaju povjerenja u mene."

Čini se da će i ove sezone voditi žestoka bitka između vas i Seone za ulazak u viši rang?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Moje lično mišljenje da to nije neka velika bitka, kako se čini kada pogledate na prvu. Atmosfere i tenzija uvijek ima malo više kada igramo protiv naših susjeda, ali i oni su ekipa kao i svaka druga u ovoj ligi. Moraš jednostavno dati sve od sebe u svakoj utakmici, jer svako opuštanje  košta te skupo. Mislim da mi imamo najkvalitetniju ekipu i da ćemo biti prvi koji će presjeći vrpcu koja vodi u viši rang"

Gradina nakon pet odigranih kola u Drugoj ligi FBiH ima četiri pobjede i jedan neriješen rezultat te trenutno dijeli prvo mjesto sa ekipom Radničkog iz Lukavca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi