Hasi: Imamo veliki respekt prema Zrinjskom
Foto: EPA

Poljaci se suočili sa mostarskim vrućinama

Hasi: Imamo veliki respekt prema Zrinjskom

Donedavni trener Anderlechta, a sada Legije iz Varšave Besnik Hasi govorio je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv Zrinjskog koja se igra u Mostaru.

Šampion Poljske je u Mostar stigao kao favorit, ali albanski stručnjak ističe da je bh. prvak ekipa koja zaslužuje respekt.

"Gledali smo Zrinjski u dvije pripremne utakmice. To je težak protivnik koji je zadržao 80% igrača iz prošle sezone. Ovdje će biti veoma vruće, ali moramo igrati. Imamo veliki respekt prema Zrinjskom i potpuno smo se fokusirali na meč koji slijedi, a visoki poraz od Lecha smo ostavili iza sebe", rekao je Hasi, koji je potom govorio o sastavu kojeg planira poslati na teren:

"Još uvijek nisam odlučio hoće li protiv Zrinjskog nastupiti fudbaleri koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Odluku ću donijeti sutra. Oni su tu i spremni su, pa ćemo vidjeti".

Jedan od boljih igrača Legija Jakub Kosecki nije u ekipi za prvi meč protiv Zrinjskog jer je Hasi procijenio da on nije u potpunosti spreman.

Prisutnim se obratio i golman Arkadiusz Malarz, koji je jedan dio karijere proveo u Grčkoj. Iskusni 36-godišnjak je otkrio da su ge mostarske vrućine vratile u taj period...

"Kada sam izašao iz aviona odmah sam se sjetio vremena kada sam igrao u Grčkoj. I ovdje i tamo su velike vrućine koje će otežavati igru, ali uslovi će biti isti za obje ekipe. Moramo dati maksimum da izvučemo što bolji rezultat pred revanš na našem stadionu. Poraz od Lecha bio je hladan tuš za nas, ali sada mislimo samo na Zrinjski i u potpunosti smo okrenuti toj utakmici", rekao je golman Legije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zrinjski i Legia prvi meč 2. pretkola Lige prvaka igraju sutra (utorak) na stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom u 18:30.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi