Haskić: Ne zanimaju nas priče iz Unsko-sanskog kantona

Trener FK Vitez

Haskić: Ne zanimaju nas priče iz Unsko-sanskog kantona

S. Mlaćo

Nogometaši FK Vitez u nedjelju će na na svom stadionu dočekati prvoplasiranu momčad Iskre u derbiju 10. kola Druge lige FBiH grupa Zapad i pokušati ostvariti vrijednu pobjedu.

Vitežani su u pripremnom dijelu na Jakliću savladali Iskru sa 1:0 pogotkom Admira Zukana i nadaju se da će taj uspjeh ponoviti i u nedjeljnom meču. Bugojanci su u prvom susretu ova dva tima slavili sa 4:2, ali sada se očekuje neizvjestan meč sa vrlo malo pogodaka.


"Mi smo igrali protiv Iskre i vrlo dobro znam igrače Iskre. Moja očekivanja što se tiče ovog prvenstva  su veoma visoka, a prema onom što sam vidio Iskra nema ekipu  za prvo mjesto. U nedjeljnom duelu mi sigurno idemo na tri boda", kazao je za naš portal trener FK Vitez Šaban Haskić koji se dotakao i priča koje dolaze iz Unsko-sanskog kantona, a  u kojima se ističe  da će Vitežani prepustiti bodove Iskri kako bi Bugojanci ostali na tabeli ispred njihovog predstavnika Krajine koji je i najbliži konkurent toj ekipi.

"Što se tiče moje ekipe mi imamo svoju računicu i igramo samo za sebe. Te priče iz Unsko-sanskog kantona me ne zanimaju, a mi smo i zadnje kolo prvog dijela sezone protiv Krajine igrali samo za sebe i bilo je 0:0. Protiv Iskre ćemo igrati u najjačem sastavu, a jedino će nam zbog tri žuta kartona nedostajati Ismail Alić",  dodao je Haskić za SportSport.ba.

Meč između Viteza i Iskre igra se u nedjelju sa početkom u 16 sati, a pravdu će dijeliti Amar Omerdić (Bihać) sa svojim pomoćnicima Harisom Halkićem (Sanski Most) i Amirom Hušidićem (Velika Kladuša). Delegat susreta je Muhamed Huzbašić iz Fojnice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi