Hat-trick Durakovića za ubjedljivu pobjedu Željezničara protiv Čelika
Kapiten Željezničara danas je odigrao briljatnu utakmicu, a pored toga što je čitavu utakmicu sjajno komandovao veznim redom, stigao je i da postigne tri gola

Premijer liga za kadete, 13.kolo

Hat-trick Durakovića za ubjedljivu pobjedu Željezničara protiv Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kadeti Željezničara danas su gostovali u Zenici u okviru 13.kola Premijer omladinske lige. Lideri na tabeli opravdali su ulogu favorita protiv danas veoma slabog Čelika, te su na kraju slavili uvjerljivim rezultatom 0:5.

Prije današnjeg kola Željezničar je imao omjer od devet pobjeda i tri remija, dok je Čelik bio na omjeru od četiri pobjede, dva remija i šest poraza. Kao i njihovi prethodnici u pionirskoj selekciji, kadeti Čelika dobro su se držali na terenu prvih 20-tak utakmice, a onda su gosti postigli gol koji je potpuno presjekao domaćina. U 23. minuti za 0:1 pogodio je Madžid Šošić. Rezultat se nije mijenjao do 39. minute, a onda novi gol u mreži Čelika, strijelac za 0:2 bio je Tarik Pehilj, s tim rezultatom su igrači otišli na odmor.

U drugom dijelu ista slika na terenu, gosti su nastavili dominaciju, a na treći gol čekalo se do 47. minute kada pogađa kapiten Faruk Duraković. Samo četiri minuta kasnije, isti igrač ponovo pogađa za uvjerljivih 0:4 za ekipu Željezničara. Taču na današnju utakmicu postavlja Duraković svojim trećim golom, odnosno hat-trickom za konačnih 0:5 za Željezničar. S današnjom pobjedom gosti su zadržali čelnu poziciju na tabeli.

Čelik-Željezničar 0:5

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Durmo, Karić, Piljug, Isaković, Mahmić, Gracić, Arnautović, Seković, Karalić, Džaferović, Čančar. Trener: Senad Brkić.

Željezničar: Brajlović, Beća, Drina, Gušo, Duraković, Pehilj, Šošić, Džanko, Gasal, Husić, Musić. Trener: Nermin Šehović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi