Hat-trick Gnabryja u visokoj pobjedi Njemačke, Latvija u posljednjem kolu napravila veliku senzaciju
Gnabry je postigao hat-trick protiv Sjeverne Irske

Njemačka i Holandija su bile uvjerljive u mečevima posljednjeg kola kvalifikacija

Hat-trick Gnabryja u visokoj pobjedi Njemačke, Latvija u posljednjem kolu napravila veliku senzaciju

S. Pašalić, foto: EPA

Njemačka je u meču posljednjeg kola kvalifikacija za EP grupe C slavila na svom terenu protiv Sjeverne Irske sa visokih 6:1.

Tim Joachima Lowa je bio ogroman favorit u ovom meču, ali su gosti prvi stigli do vodstva kada je Smith u 7. minuti pogodio za 1:0.

Ipak, već u 19. minuti domaći stižu do izjednačenja kada je Gnabry postigao gol za 1:1, a pred sam kraj prvog poluvremena uslijedio je i potpuni preokret kada je Goretzka u 43. minuti postigao gol za 2:1.

Početkom nastavka, u 47. minuti Gnabry je povisio na 3:1, a isti igrač je u 60. minuti bio strijelac za 4:1 i tako stigao do hat-tricka.

U 73. minuti je bilo 5:1 kada je Goretzka stigao do svog drugog gola u ovom meču, a konačnih 6:1 je postavio Brandt u 91. minuti.

U drugoj utakmici ove grupe Holandija je na svom terenu pobijedila Estoniju sa 5:0. Wijnaldum je postigao hat-trick, a među strijelce su se upisali još Ake i Boadu.

Njemačka i Holandija iz ove grupe idu na Evropsko prvenstvo.

Poljska je u okviru grupe G odigrala zanimljiv meč protiv Slovenije i slavila sa 3:2.

Szymanski je već u 3. minuti doveo Poljake u vodstvo, a Matavz je u 14. minuti poravnao na 1:1.

U nastavku je Lewandowski u 54. minuti ponovo doveo Poljsku u vodstvo, ali Slovenija preko Iličića u 61. stiže na 2:2.

Goralski je u 81. minuti pogodio za 3:2 Poljaka, a bio je to na kraju i konačni rezultat.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Latvija je napravila veliku senzaciju i u posljednjem kolu stigla do prve pobjede u ovim kvalifikacijama protiv Austrije na domaćem terenu rezultatom 1:0.

Sjeverna Makedonija je također sa minimalnih 1:0 slavila kod kuće protiv Izraela. Iz ove grupe Poljska i Austrija idu na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

Maximilian
Gnabry 13 utakmica za reprezentaciju i 13 golova.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi