Hat-trick Harisa Seferovića za važnu pobjedu Iskre

16.kolo Druge lige FBiH grupa Zapad:

Hat-trick Harisa Seferovića za važnu pobjedu Iskre

Samir Mlaćo

Nogometaši Iskre danas su na svom Jakliću u okviru 16.kola Druge lige Federacije grupa Zapad sa 4:1(2:1) savladali Slogu iz Bosanske Otoke u veoma efikasnoj i zanimljivoj utakmici.

Bugojanci su poveli već u 5.minuti kada je Haris Seferović uspio matirati gostujućeg golmana Đorđa Šarca, da bi u 17.minuti isti igrač pogodio za 2:0.

Tada je Iskra koja je od prve minute diktirala tempo neobjašnjivo stala, a Bekir Rekić pogađa mrežu mladog Pece za 2:1 i daje nadu svom timu da mogu Bugojno napustiti neporaženi.

Nakon primljenog pogotka, Iskra se trznula a izdvajamo udarac Harisa Pihure glavom koji je odsjeo na prečki gostujućeg golmana, te dobru priliku za Amela Zec, ali lopta odlazi preko gola.

U drugom poluvremenu Iskra je krenula da što ranije riješi pitanje konačnog pobjednika u ovom susretu,  a u isto vrijeme na Jakliću se iščekivao rezultat iz Viteza gdje je gostovac Borac, te Turbeta gdje su igrali Vlašić i Krajina.

U 60.minuti najbolji pojedinac ovog susreta nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje  Haris Seferović postiže svoj het-trick, a „tačku na i“ u 90.minuti postavio je lijepim pogotkom rezervista Kenan Ivković.

Ovom pobjedom Bugojanci su  na prvom mjestu i imaju 30 bodova koliko i cazinska Krajina, međutim u blagoj prednosti su zbog trenutno bolje gol razlike. Ukoliko ova dva tima na kraju budu imala isti broj bodova, prvi će biti Cazinjani s obzirom da imaju bolji međusobni duel.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U narednom, predposljednjem kolu, Iskra će na neugodno gostovanje Krajišniku iz  Velike Kladuše, dok će u posljednjem kolu na svom terenu dočekati Vitez iz Bužima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi