Hat-trick Kodre, Grasshoppers konačno slavio

Sjajna partija reprezentativca BiH

Hat-trick Kodre, Grasshoppers konačno slavio

Fudbaleri Grasshoppersa prekinuli su seriju loših rezultata i u sklopu 31. kola švicarske Super lige savladali Lugano sa 4:3.

Skakavci u posljednjih pet utakmica nisu niti jednom slavili, no sada su konačno nakon dužeg perioda osjetili slast pobjede, a važna karika u ovom trijumfu bio je reprezentativac naše zemlje Kenan Kodro.

Grasshoppers je poveo u 25. minuti preko Djuricina, no slavlje nije dugo trajalo, pošto je u 38. minuti gostujući Lugano izjednačio preko Carlinhosa.

Nakon što se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1, Kodro je u već u trećoj minuti nastavka donio prednost Grasshoppersu, a u 61. minuti je postigao novi pogodak. 

Gosti su uspjeli da smanje preko Carlinhosa iz penala u 69. minuti, a kada je Lugano stigao do novog gola u 77. minuti i do 3:3, činilo se da će doći do podjele bodova. Ipak, samo minutu kasnije Skakavci stižu do novog gola, a strijelac je ponovo bio Kodro koji je sjajnu partiju krunisao hat-trickom. 

Kodro je odigrao cijeli meč za Grasshoppers, dok Kapić nije bio u protokolu za duel sa Luganom.

Švicarska liga, 31. kolo:

Grasshoppers - Lugano 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi